Royal Garden Jazz Band

Rigtig flot sæsonafslutning i Ørbæk Midtpunkt med Royal Garden Jazzband

Det blev en rigtig flot sæsonafslutning med frokostjazzen i Ørbæk Midtpunkt på Fyn med Royal Garden Jazzband søndag den 31. marts. Et flot arrangement i et dejligt lokale med fuldt hus og en fin frokost fik det jysk-fynske orkester stemningen i top fra første nummer.

Her ses det store publikum, der levede med til sidste nummer i den to og en halv time lange koncert, som lokkede folk på dansegulvet.

Også flot, at Aktivitetsudvalget i Ørbæk Midtpunkt i en landsby med 1645 indbyggere hvert år kan lave fire frokost-jazz-arrangementer uden kommunalt tilskud, men kun med støtte fra Nordea Fonden. Og flot, at der møder omkring 80 mennesker op hver gang. Omkring 5 % af indbyggerne. Prøv lige at opskrive det til de store byer.

Der blev heller ikke sparet på kræfterne fra de seks musikere i et af Danmarks ældste traditionelle jazzbands – startet i 1956. Fra venstre Svend Frandsen, Grenå, Bob Ekman, Faaborg, Frank Pedersen, Århus, Poul Helge Hansen, Odense, Flemming Seiersen, Ørsted på Djursland og Ole Fjord Nielsen, Grenå. Gennemsnitsalderen er kun 77 år.

Både de mange og gammelkendte numre som Ory’s Creole Trombone, High Society, All Of Me, Nyboders Pris, Royal Garden Blues og entertaineren, sangeren og trommeslageren Frank Pedersen uforlignelige sang og små historier vakte stort bifald eftermiddagen igennem. En herlig dag for både publikum og bandet.

Det næste offentlige arrangement, hvor du kan høre det humørfyldte Royal Garden Jazzband er søndag den 12. maj kl. 14-17 ved majfesten i Hedensted i Telt Stadion, Jørgensens alle 26, 8722 Hedensted. Det kan være, vi høres ved.

 


 

Fantastisk sanger løfter Royal Garden Jazzband

Det jysk-fynske Royal Garden Jazzband har fået et gevaldigt løft, efter at sangeren og trommeslageren Frank Pedersen fra Århus er kommet med. Han er
en jazz-sanger ud over det sædvanlige. Hans fraseringer, rytmesans, scat-song og levende optræden forplanter sig med det samme til publikum. Han sætter gang i tingene med sin stærkt swingende stil. En stor jazzoplevelse.

Frank Pedersen er en legende i det århusianske jazzliv, hvor han er med i en række forskellige sammenhænge, bl.a. i Arosia Jazzband. Han har spillet i 63 år og startede som 7 årig i FDF og DUI ligesom henholdsvis , basunisten, bassisten og trompetisten i Royal Garden Jazzband.

Orkestret er et af de aller ældste traditionelle bands i Danmark. Startet i 1956 i Nykøbing Mors af den nuværende bassist. Efter nogle års pause har Royal Garden Jazzband spillet omkring 500 koncerter siden 1991 over hele landet, i Grønland, på Færøerne, i Sverige og to år i træk i Tyrkiet. Senest i september 2018.

Her blev bandet introduceret som det bedste og ældste, dansk boyband. Ikke helt forkert. Selv om gennemsnitsalderen er 77, er de seks musikere stadig i topform. De leverer både High Society, Ory’s Creole Trombone og Sidder På Et Værtshus og Nyboders Pris for nu at nævne yderpunkterne. Og selvfølgelig med Frank Pedersens sang i mange af numrene.

Royal Garden Jazzband: Fra venstre Bob Ekman, Faaborg, Frank Pedersen, Århus, Poul Helge Hansen, Odense, Svend Frandsen, Grenå, Per Nørbach, Odense og Flemming Seiersen, Ørsted.

 


 

Royal Garden Jazzband spillede i 38 graders varme i Tyrkiet med stor opbakning fra danske fans

Det var næsten som at være hjemme i Danmark, da Royal Garden Jazzband spillede fire koncerter i Alanya i Tyrkiet i slutningen af september. Der var nemlig stor opbakning fra danske fans. Mange havde hørt bandet før – både i Danmark – og i Tyrkiet til orkestrets koncerter sidste år ved Middelhavet.

Derimod var temperaturen uvant trods den varme danske sommer i Danmark, vi inden da havde oplevet. Nemlig 38 grader i Tyrkiet til frokostjazzen mandag den 24. september på Dolphin Family Hotel, der havde hyret os. Men selv om sveden haglede af os, var det igen en fin oplevelse at spille i den tyrkiske ferieby. Derfor stor tak til Tinna og Jan Ørum, der driver hotellet og nu to år i træk har satset på dansk, traditionel jazz. Det kan være til efterfølgelse af danske hoteller og restauranter. Det er den korte version af bandets optræden i Tyrkiet i år.

Læs mere og se mange flere billeder

 


 

Royal Garden Jazzband til
Tyrkiet for anden gang

En pause i den fire timer lange koncert i Secret Garden med Royal Garden Jazzband

Dansk traditionel jazz i Tyrkiet er ikke hverdagskost. Efter en succesrig optræden på Dolphin Family Hotel i Alanya i september sidste år, sætter et af Danmarks ældste jazzbands igen kursen mod Middelhavet i slutningen af september.

Fra torsdag den 20. til torsdag den 27. september er de seks musikere igen at finde på det hyggelige hotel i den tyrkiske turistby. Her kommer der først og fremmest mange skandinaviske turister. Hotellet er da også fuldt booket i denne måned.

Sidste år blev det først til frokostjazz, mens gæsterne nød sild, kartoffelsalat, øl og snaps i de 30 grader under de skærmende parasoller. Dernæst en flot aften i hotellets Secret Garden med 150 tilhørere. Det gentager vi også i år – og måske lidt mere.

 


 

Royal Garden Jazzband åbnede med stor
succes sæsonen i Djurslands Jazzklub

Royal Garden Jazzband med to gæstesolister. Fra venstre Svend Frandsen, Botha Christensenn, Poul Helge Hansen (trommeslager og sanger Frank Pedersen skjult bag trompetisten), Per Nørbach og Jens Ole Nielsen.

Det blev en rigtig fin åbning af sæsonen i Djurslands Jazzklub lørdag den 1. september med Royal Garden Jazzband. Der var omkring 80 spisende gæster, der hørte et af landets ældste traditionelle jazzband. Bandet, der var med til at starte jazzklubben i Grenå i 2003.

To gæste-solister
Lørdag den 1. september var lidt ud over det sædvanlige med to gæste-solister. Botha Christensen fra Arosia afløste orkestret sædvanlige basunist, Bob Ekman. Det gjorde han som sædvanligt rigtig godt med sit dejlige basunspil.

Bassist med forstuvet skulder

Fire koncentrerede musiskere: Fra venstre Svend Frandsen, Poul Helge Hansen, Frank Pedersen og Per Nørbech.

I andet sæt rykkede den lokale bassist, Jens Ole Nielsen, fra den forholdsvis nystartede ”Hyggebanden” ind på bassen. En særdeles værdig afløser for den faste bassist, Flemming Seiersen. Han havde forstuvet den højre skulder og kunne derfor kun spille for halv kraft i det første sæt. Det var forudset, så Jens Ole Nielsen var stand by. Rigtig mange tak for det.

Det var slet ikke så ringe

Jeg, Flemming Seiersen, kunne så for første gang høre Royal Garden Jazzband live. Det var ikke så ringe endda for at sige det på jysk. På dansk betyder det rigtig godt. Ikke mindst trommeslageren, Frank Pedersens sang begejstrede publikum. Den mand kan sætte gang i både orkestret og tilhørerne. Herligt.

Royal Garden Jazzband til Tyrkiet 20. september
Den 20. september drager Royal Garden Jazzband til Tyrkiet. Ligesom for et år siden – det var en stor succes – skal orkestret spille på Dolphin Family Hotel i Alanya.

 


 

Royal Garden Jazzband i Grenå og Gjerrild den
1. september – Derefter til Tyrkiet

Efter en sommerferie i august fortsætter det jysk-fynske orkester, Royal Garden Jazzband, eftersommer-sæsonen i Djurslands Jazzklub på Hotel Marina i Grenå lørdag den 1. september kl. 13.00 med to timers rigtig glad jazz. Tilmelding tlf. 86 32 69 19 eller aarsnes.frandsen@stofanet.dk – senest onsdag den 29. august.

I Grenå var bandet med til at starte jazzklubben i 2003 med en street-parade i den kolde februar. 130 mennesker besluttede derefter at starte jazzklubben, der med stor succes har kørt siden med knap 300 medlemmer. Traditionen tro har Royal Garden Jazzband spillet der hvert andet år siden. Denne tradition fortsætter så til frokostjazzen på lørdag.

Om aftenen kl. 20.00 fortsætter bandet på Gjerrild Nordstrands Camping for tredje gang. Her bliver der spillet op til dans. Det er jo ikke til at sidde stille til den glade og gode, gammeldas jazzmusik. Inden da er der spisning kl. 18.00. Tilmelding tlf. 86 38 42 00 eller dcu@gjerrild.dk – senest onsdag den 29. august.

Derefter rejser Royal Garden Jazzband til Alanya i Tyrkiet fra den 20. til den 27. september.

Her fik orkestret stor succes for et år siden på Dolphin Family Hotel og blev straks hyret til i år. Billedet øverst er meget apropos fra Tyrkiet til frokostjazz med sild, frikadeller, kartoffelsalat og øl og snaps i 30 graders varme under parasollerne. Måske ses vi også der.

 


 

Varm og dejlig dag på Holms i Middelfart med Royal Garden Jazzband i topform

Det blev en rigtig dejlig dag til frokostjazz i på Holms i Middelfart lørdag den 28. juli. Der var så godt som fuldt besat i gårdhaven, selv om varmen var overvældende. Med Royal Garden Jazzband i topform kunne det kun blive god. Og det blev det. Begejstringen var stor hos publikum. Det gav ekstra brændstof til et af landets ældste, traditionelle orkestre. Startet i 1956 af 6 FDF-drenge i Nykøbing Mors.

Per Nørbach gav den hele armen i bl.a. den legendariske klarinetsolo i High Society. Til venstre for ham Olav B. hansen og til højre Flemming Seiersen.

Varmen holdt os ikke fra de krævende numre
Varmen holdt dog ikke Royal Garden Jazzband fra de krævende numre som Ory’s Creole Trombone pg High Society. De fik fuld gas fra begyndelsen af. Melodier, som ikke så mange bands spiller, fordi det stiller ret så store krav til musikerne.

Olav B. Hansen -selv om han sidder bag trommerne, er han i front, når han er med i Royal Garden Jazzband. Her i en sang.

1. reservetrommeslageren med igen
En fornøjelse var det også for både orkestret og publikum at have en af bandets grand old men med igen, nemlig trommeslageren og sangeren, Olav B. Hansen fra Faaborg. Han var med til at genstarte Royal Garden Jazzband i 1991 og var med i 25 år indtil 2016. I dag er han første reserve på trommerne, når den “nye” trommerslager, Frank Pedersen fra Århus, ikke lige kan.

De to spasmagere i front, Bob Ekman på basun og Poul Helge Hansen, trompet og sang

Åbner sæsonen i Djurslands Jazzklub den 1. september
Royal Garden Jazzband spiller igen til frokostjazz ved sæsonåbningen i Djurslands Jazzklub på Hotel Marina i Grenå lørdag den 1. september kl. 13. Om aftenen spiller orkestret til den årlige jazzaften på Gjerrild Nordstrands Camping.

Og så er vi her igen hele bandet i sommeruniformen. Varmt var det også i Middelfat, men det betød ikke, at bandet skruede ned for energien. Tværtimod.

Til Tyrkiet den sidste uge i september
Og så er der jo lige en tur til Tyrkiet for andet år i træk. Det er på Dolphin Family Hotel i Alanya den sidste uge i september. Her høstede Royal Garden Jazzband mange roser sidste år og blev engageret på stedet til i år. Nærmere info senere, hvis der lige er nogle af vore fans, der skal til Tyrkiet.

 


 

Royal Garden Jazzband spiller til Sommerjazz i Middelfart 28. juli


Efter et par succesrige koncerter på Otterup og Ørbæk markeder den 8. og 14. juli fortsætter Royal Garden Jazzband til Sommerjazz i Middelfart på søndag den 28. juli. Kl. 13 til 15 spiller vi i gårdhaven på byens og en af landets ældste restauranter, nemlig Holms.

Her har vi spillete mange gange før, og det er altid en fornøjelse, så vi ses forhåbentlig.

I september går det løs lørdag den 1. kl. 13.00 til frokostjazz i Djurslands Jazzklub på Hotel Marina i Grenå og om aftenen i et telt på Gjerrild Nordstrand Camping. I øvrigt for trejde gang. September slutter med en uges koncerter i Alanya på Dolphin Family Hotel, hvor vi også spillede – med stor succes – for et år siden.

 


 

1000 hørte Royal Garden Jazzband og spiste sild på Ørbæk Marked

Igen en kæmpesucces, da Royal Garden Jazzband spillede for trejde gang for en tusindtallig skare i det store telt til årets største, fynske folkefest, Ørbæk Marked lørdag den 8. juli. Om de mange mennesker kom for at spise gratis sild (det gjorde de nok) eller høre et af landets ældste jazzorkestre, er sådan set lige meget. De fik begge dele, og bifaldet rungede mange gange gennem teltet til Royal Garden Jazzband.

Det var fuldt fortjent, når vi selv skal sige det. Det bevises jo også af, at mange af de silde-spisende gæster blev siddende til sidste trut som afslutning på to og en halv times glad jazz-musik. En glimrende cocktail af sild, fadøl og traditionel jazz.

Håber, vi ses igen næste år i Ørbæk. Der er dog lejlighed til at høre Royal Garden Jazzband inden da i den fynske by, nemlig i Ørbæk Midtpunkt til frokostjazz søndag den 31. marts kl. 12.45 til 14.40.

Allerede lørdag den 28. juli spiller Royal Garden Jazzband dog på den ældste restaurant i Middelfart, nemlig Holms, til frokostjazz fra kl. 13.00 til 15.00.

Som billederne herunder viser, kan arrangementet ses fra mindst to sider, nemlig fra scenen og fra teltet.

Glæsterne stod i lange køer for at få sig en sildemad og blev samtidig underholdt af Royal Garden Jazzband.

Lidt intimt sammenspil blev der også tid til på scenen i en pause. mellem fra venstre Per Nørbach, Svend Frandsen og Poul Helge Hansen.

Og så den mere officielle del af festen med hele Royal Garden Jazzband. Fra venstre Svend Frandsen, Bob Ekman, Olav B. Hansen, Poul Helge Hansen, Flemming Seiersen og Per Nørbach.

 


 

Begejstring fra lokale fans for Royal Garden Jazzband på Otterup Marked

Begejstringen fra lokale fans for Royal Garden Jazzband satte stemningen i vejret på Otterup marked til frokostjazzen den 8. juli. Det var tredje år i træk, orkestret spillede på det store kræmmermarked. De trofaste fans mødte også op for tredje gang og satte skub i det kun 62 år gamle jazzband. Det var herligt.

Nogle af de lokale fans i Otterup var igen meget begejstrede for Royal Garden Jazzbands musik og optræden.
Her er de lige lynskudt foran orkestret.

Mindst et par hundrede lyttede og hyggede sig til glad jazzmusik
Og stemningen bredte sig til resten af teltet. Her glædede over 100 entusiastiske gæster sig over den glade jazzmusik. Det samme gjorde mindst lige så mange ved bordene uden for i det herlige vejr.

Bl.a. Leif Thyrsted har fulgt Royal Garden Jazzband i mange år. Her har han lige kapret sig en dansepartner.

Mange blev i samfulde tre timer
Og den glade, traditionelle jazz, spillet og fortalt med godt humør, er en fin cocktail sammen med frokosten. Mange af tilhørerne blev da også siddende i alle tre timer. Nogle gik, og andre kom til med glade smil på læben, når de stak hovedet inden for i teltet og derefter fandt sig en plads og en fadøl. Det var da også lidt køligere under teltdugen end uden for i den bagende sol.

Vi klager altid over, at de unge ikke interesserer sig for jazz. Det er jo ikke helt rigtigt, som dette billede viser. Da var da også flere børn, der i løbet af de tre timers koncert vuggede til jazz-rytmerne og dansede rundt.

Basunisten fyldte 78
For en gangs skyld spillede Royal Garden Jazzband ”Happy birthday to you” for et af orkestrets egne medlemmer. Basunisten Bob Ekman fyldte nemlig 78. Og han er slet ikke den ældste. Det er nemlig pianisten, Svend Frandsen, med sine 81 år.

Gennemsnitsalderen kun 75
– Vores gennemsnitsalder i bandet er kun 75. Vi har derfor mange år i os endnu, så vi håber at ses igen næste år, sagde orkesterlederen, Flemming Seiersen. Han boede i øvrigt i Brandsby ved Otterup i 14 år – ikke langt fra markedspladsen. Her spillede han i ”Lassens Jazzkalas” frem til 1988 sammen med to andre musikere fra Otterup og den nuværende klarinettist i Royal garden Jazzband.

Lørdag den 14. juli Ørbæk Marked
På lørdag den 14. juli kl. 11.00-13.30 gælder det Ørbæk Marked ved Nyborg i det store telt. For nu at blive i juli måned, er det Holms i Middelfart lørdag den 28. juli kl. 13-15. Vi ses!


Flere omtaler fra tidligere jobs

 
Du er her: Forside
www.royalgardenjazzband.dk