Royal Garden Jazz Band

Varm og dejlig dag på Holms i Middelfart med Royal Garden Jazzband i topform

Det blev en rigtig dejlig dag til frokostjazz i på Holms i Middelfart lørdag den 28. juli. Der var så godt som fuldt besat i gårdhaven, selv om varmen var overvældende. Med Royal Garden Jazzband i topform kunne det kun blive god. Og det blev det. Begejstringen var stor hos publikum. Det gav ekstra brændstof til et af landets ældste, traditionelle orkestre. Startet i 1956 af 6 FDF-drenge i Nykøbing Mors.

Per Nørbach gav den hele armen i bl.a. den legendariske klarinetsolo i High Society. Til venstre for ham Olav B. hansen og til højre Flemming Seiersen.

Varmen holdt os ikke fra de krævende numre
Varmen holdt dog ikke Royal Garden Jazzband fra de krævende numre som Ory’s Creole Trombone pg High Society. De fik fuld gas fra begyndelsen af. Melodier, som ikke så mange bands spiller, fordi det stiller ret så store krav til musikerne.

Olav B. Hansen -selv om han sidder bag trommerne, er han i front, når han er med i Royal Garden Jazzband. Her i en sang.

1. reservetrommeslageren med igen
En fornøjelse var det også for både orkestret og publikum at have en af bandets grand old men med igen, nemlig trommeslageren og sangeren, Olav B. Hansen fra Faaborg. Han var med til at genstarte Royal Garden Jazzband i 1991 og var med i 25 år indtil 2016. I dag er han første reserve på trommerne, når den “nye” trommerslager, Frank Pedersen fra Århus, ikke lige kan.

De to spasmagere i front, Bob Ekman på basun og Poul Helge Hansen, trompet og sang

Åbner sæsonen i Djurslands Jazzklub den 1. september
Royal Garden Jazzband spiller igen til frokostjazz ved sæsonåbningen i Djurslands Jazzklub på Hotel Marina i Grenå lørdag den 1. september kl. 13. Om aftenen spiller orkestret til den årlige jazzaften på Gjerrild Nordstrands Camping.

Og så er vi her igen hele bandet i sommeruniformen. Varmt var det også i Middelfat, men det betød ikke, at bandet skruede ned for energien. Tværtimod.

Til Tyrkiet den sidste uge i september
Og så er der jo lige en tur til Tyrkiet for andet år i træk. Det er på Dolphin Family Hotel i Alanya den sidste uge i september. Her høstede Royal Garden Jazzband mange roser sidste år og blev engageret på stedet til i år. Nærmere info senere, hvis der lige er nogle af vore fans, der skal til Tyrkiet.

 


 

Royal Garden Jazzband spiller til Sommerjazz i Middelfart 28. juli


Efter et par succesrige koncerter på Otterup og Ørbæk markeder den 8. og 14. juli fortsætter Royal Garden Jazzband til Sommerjazz i Middelfart på søndag den 28. juli. Kl. 13 til 15 spiller vi i gårdhaven på byens og en af landets ældste restauranter, nemlig Holms.

Her har vi spillete mange gange før, og det er altid en fornøjelse, så vi ses forhåbentlig.

I september går det løs lørdag den 1. kl. 13.00 til frokostjazz i Djurslands Jazzklub på Hotel Marina i Grenå og om aftenen i et telt på Gjerrild Nordstrand Camping. I øvrigt for trejde gang. September slutter med en uges koncerter i Alanya på Dolphin Family Hotel, hvor vi også spillede – med stor succes – for et år siden.

 


 

1000 hørte Royal Garden Jazzband og spiste sild på Ørbæk Marked

Igen en kæmpesucces, da Royal Garden Jazzband spillede for trejde gang for en tusindtallig skare i det store telt til årets største, fynske folkefest, Ørbæk Marked lørdag den 8. juli. Om de mange mennesker kom for at spise gratis sild (det gjorde de nok) eller høre et af landets ældste jazzorkestre, er sådan set lige meget. De fik begge dele, og bifaldet rungede mange gange gennem teltet til Royal Garden Jazzband.

Det var fuldt fortjent, når vi selv skal sige det. Det bevises jo også af, at mange af de silde-spisende gæster blev siddende til sidste trut som afslutning på to og en halv times glad jazz-musik. En glimrende cocktail af sild, fadøl og traditionel jazz.

Håber, vi ses igen næste år i Ørbæk. Der er dog lejlighed til at høre Royal Garden Jazzband inden da i den fynske by, nemlig i Ørbæk Midtpunkt til frokostjazz søndag den 31. marts kl. 12.45 til 14.40.

Allerede lørdag den 28. juli spiller Royal Garden Jazzband dog på den ældste restaurant i Middelfart, nemlig Holms, til frokostjazz fra kl. 13.00 til 15.00.

Som billederne herunder viser, kan arrangementet ses fra mindst to sider, nemlig fra scenen og fra teltet.

Glæsterne stod i lange køer for at få sig en sildemad og blev samtidig underholdt af Royal Garden Jazzband.

Lidt intimt sammenspil blev der også tid til på scenen i en pause. mellem fra venstre Per Nørbach, Svend Frandsen og Poul Helge Hansen.

Og så den mere officielle del af festen med hele Royal Garden Jazzband. Fra venstre Svend Frandsen, Bob Ekman, Olav B. Hansen, Poul Helge Hansen, Flemming Seiersen og Per Nørbach.

 


 

Begejstring fra lokale fans for Royal Garden Jazzband på Otterup Marked

Begejstringen fra lokale fans for Royal Garden Jazzband satte stemningen i vejret på Otterup marked til frokostjazzen den 8. juli. Det var tredje år i træk, orkestret spillede på det store kræmmermarked. De trofaste fans mødte også op for tredje gang og satte skub i det kun 62 år gamle jazzband. Det var herligt.

Nogle af de lokale fans i Otterup var igen meget begejstrede for Royal Garden Jazzbands musik og optræden.
Her er de lige lynskudt foran orkestret.

Mindst et par hundrede lyttede og hyggede sig til glad jazzmusik
Og stemningen bredte sig til resten af teltet. Her glædede over 100 entusiastiske gæster sig over den glade jazzmusik. Det samme gjorde mindst lige så mange ved bordene uden for i det herlige vejr.

Bl.a. Leif Thyrsted har fulgt Royal Garden Jazzband i mange år. Her har han lige kapret sig en dansepartner.

Mange blev i samfulde tre timer
Og den glade, traditionelle jazz, spillet og fortalt med godt humør, er en fin cocktail sammen med frokosten. Mange af tilhørerne blev da også siddende i alle tre timer. Nogle gik, og andre kom til med glade smil på læben, når de stak hovedet inden for i teltet og derefter fandt sig en plads og en fadøl. Det var da også lidt køligere under teltdugen end uden for i den bagende sol.

Vi klager altid over, at de unge ikke interesserer sig for jazz. Det er jo ikke helt rigtigt, som dette billede viser. Da var da også flere børn, der i løbet af de tre timers koncert vuggede til jazz-rytmerne og dansede rundt.

Basunisten fyldte 78
For en gangs skyld spillede Royal Garden Jazzband ”Happy birthday to you” for et af orkestrets egne medlemmer. Basunisten Bob Ekman fyldte nemlig 78. Og han er slet ikke den ældste. Det er nemlig pianisten, Svend Frandsen, med sine 81 år.

Gennemsnitsalderen kun 75
– Vores gennemsnitsalder i bandet er kun 75. Vi har derfor mange år i os endnu, så vi håber at ses igen næste år, sagde orkesterlederen, Flemming Seiersen. Han boede i øvrigt i Brandsby ved Otterup i 14 år – ikke langt fra markedspladsen. Her spillede han i ”Lassens Jazzkalas” frem til 1988 sammen med to andre musikere fra Otterup og den nuværende klarinettist i Royal garden Jazzband.

Lørdag den 14. juli Ørbæk Marked
På lørdag den 14. juli kl. 11.00-13.30 gælder det Ørbæk Marked ved Nyborg i det store telt. For nu at blive i juli måned, er det Holms i Middelfart lørdag den 28. juli kl. 13-15. Vi ses!

 


 

Royal Garden Jazzband spiller for tredje gang på to fynske markeder

Som det ses på billedet er Royal Garden Jazzband et orkester med højt humør. Bandet kommer virkelig ud over scenekanten og får hurtigt kontakt med publikum. Ikke mindst takket været trommeslager og sanger, Frank Pedersen, med sin uforlignelige scat-song. Han kan sætte gang i ethvert selskab. De seks musikere har da også mere end 50 års erfaring med sig – ja nogle helt tilbage fra 1956, da orkestret blev startet i Nykøbing Mors. Fra venstre på basun: Bob Ekman, Faaborg, trommer og sang: Frank Pedersen, Århus, trompet og sang: Poul Helge Hansen, Odense, klaver: Svend Frandsen, Grenå, klarinet: Per Nørbach, Odense og på bas: Flemming Seiersen, Ørsted på Djursland. Han startede orkestret for 62 år siden.

Det er bevis på stor tilfredshed hos arrangørerne og publikum, når Royal Garden Jazzband i år er hyret for tredje gang til at spille på to, store fynske markeder. Vi starter – ja, man kan næsten sige som husorkester – på Otterup Kræmmermarked søndag den 8. juli kl. 12.00 til 15.00 i Eriks Telt for tredje år i træk. Her plejer der at være højt humør til sild og andre frokostretter.

Jazz-rødder på Nordfyn
Flere af musikerne i bandet har da også rødder i Otterup som tidligere medlemmer af det hedengangne, ”Lassens Jazzkalas”. Den nuværende kapelmester i Royal Garden Jazzband, Flemming Seiersen, har således også boet i Brandsby ved Otterup i 14 år – kun få hundrede meter fra Otterup Kræmmermarked.

Nogle af de trofaste fans til frokostjazzen på Ørsted Kræmmermarked, hvor Royal Garden Jazzband spiller søndag den 8. juli.

Også tredje år i Ørbæk
Om ikke for tredje år i træk så er det tredje gang, vi spiller på det største kræmmermarked på Fyn, nemlig Ørbæk Kræmmermarked i Markedsteltet ugen efter. Det er lørdag den 14. juli fra kl. 10.30 til 13.30. Også til frokost-jazz. Et kæmpetelt med hundredevis af frokostgæster.

Holms i Middelfart i sidst i juli
Og vi bliver på Fyn. Lørdag den 28. juli gælder det Holms i Middelfart. Byens ældste restaurant og et sted med masser af jazz. Royal Garden Jazzband har spillet her mange gange og vender nu tilbage efter nogle års pause. Det er kl. 13.00 til 15.00 på Holms.

Grenå og Gjerrild på samme dag

Men Jylland er bestemt ikke glemt af det jysk-fynske jazzorkester. Blæsergruppen er jo fra Fyn, og rytmegruppen fra Djursland og Århus. Lørdag den 1. september kl. 13.00 til 15.00 spiller vi i Djurslands Jazzklub – på Hotel Marina – til frokostjazz. Bandet var med til at starte denne jazzklub i 2003 med street-parade en kold februar-dag i Grenås gader. Samme aften, altså den 1. september kl. 18.00, spiller orkestret op til dans på Gjerrild Nordstrands Camping – også for tredje gang.

Tyrkiet for andet år i træk

Royal Garden Jazzband på Dolphin Family Hotel i Alanya i Tyrkiet. Fra højre: Svend Frandsen, Grenå (klaver), Per Nørbach, Odense (klarinet), Poul Helge Hansen, Odense (trompet og sang), Frank Pedersen, Århus (trommer og sang), Bob Ekman, Faaborg (basun) og Flemming Seiersen, Ørsted på Djursland (bas)

Derefter rykker vi sydpå, nemlig til Tyrkiet. Hotel Alanya, hvor Royal Garden Jazzband havde stor succes sidste år. Den succes gentager vi den sidste uge i september med frokostjazz og aftenunderholdning henholdsvis den 25. og 27. september. Og så forhåbentlig jazzfestival inde i byen.

Håber, vi ses. Enten på Fyn eller i Jylland – måske også i Tyrkiet!!!

60 års jubilæums-CD’er
Vi har nybrændte 60 års jubilæums-CD’er fra 2016 med både jazzhistoriske optagelser helt tilbage fra 1961 og booklet med historien om jazz i den danske provins. Bestil på: fs@hojgaard-okologi.dk eller tlf. 40 16 91 22. Kun 100 kr.

 


 

Fødselar debuterer på sin nye trompet
med Royal Garden Jazzband

Ikke nok med, at han fyldte 70 år den 3. marts 2018 og fejrede det på Odder Parkhotel. Han debuterede også med aftenenens orkester, Royal Garden Jazzband. Niels Jakobsen fik nemlig en ny trompet i fødselsdagsgave af sin kone, en Ymaha Custom Z. Den indviede han med at spille Basin Street Blues sammen med bandet. Her ses han i smoking med sin nye trompet for munden.

Til venstre for ham Bob Ekman på basun, til højre Per Nørbach på klarinet og bagerst Olav B. Hansen på trommer – vores 1. afløser på trommerne. Med var selvfølgelig også – dog ikke på billedet – trompetist og sanger Poul Helge Hansen, pianist Svend Frandsen og bassist Flemming Seiersen. En aften med høj stemning og et fyldt dansegulv fra første trut:

– Det gik absolut rigtig fint. I kunne holde folk i gang på dansegulvet. Netop, hvad jeg håbede, siger Niels Jakobsen og tilføjer: – Jeg synes også det gik flot med min debut. Folk gav udtryk for, at jeg faktisk kan spille og gjorde det godt. Niels Jakobsen spiller i øvrigt fast i et big band i Randers.

 


 

Hyggelig julefest i Hirtshals Jazzklub

Julefest 5. juledag i jazzklubben “Hva’ no do?” – ja det hedder jazzklubben i Hirtshals faktisk. Det er det nordligste i Danmark, hvor Royal Garden Jazzband hidtil har spillet. Det blev en succes med 125 deltagere. Efter en gedigen og lækker middag blev der danset til over midnat. Ind imellem med besøg af julemanden, der gavmildt delte gaver ud. Det var et arrangement med stil over. Jazzklubbens bestyrelsesmedlemmer optrådte i hvide jazzklub-skjorter med logo på ryggen og med bowlerhatte, så de var til at få øje på. Successen for Royal Garden Jazzband er der heller ikke til at tage fejl af. Formanden, John Kongerslev, siger det på denne måde:
“Tusind tak for jeres indsats ved jazzklubbens julearrangement. Vi har efterfølgende fået meget positiv respons for arrangementet og ikke mindst for jeres hyggelige musik og optræden. Velkommen igen ved en anden lejlighed”

 


 

Julefest i Hirtshals Jazzklub – efter jul – den 29. december

I Hirtshals Jazzklub er de jo ikke som de andre. Her holder de julefest – efter jul – nemlig fredag den 29. december. Det bliver med Royal Garden Jazzband. Det er jo meget passende. Vi er nemlig heller ikke lige som de andre jazzbands. Men vi er i julehumør, så derfor benyttede vi os lige til lejligheden til at indøve nogle jule-numre – inden jul. Vi er derfor rigtig er klar til den 29. december på Hirtshals kro og Hotel. Det bliver godt!!!!

 


 

Royal Garden Jazzband i Tyrkiet – stor succes, der gentages næste år

Royal Garden Jazzband på Dolphin Family Hotel i Alanya i Tyrkiet. Fra højre: Svend Frandsen, Grenå (klaver), Per Nørbach, Odense (klarinet), Poul Helge Hansen, Odense (trompet og sang), Frank Pedersen, Århus (trommer og sang), Bob Ekman, Faaborg (basun) og Flemming Seiersen, Ørsted på Djursland (bas)

Spændingen var stor. Både i Royal Garden Jazzband og på Dolphin Family Hotel i Alanya, inden orkestret skulle til Tyrkiet i 8 dage i slutningen af september i år.

Men successen var ikke til at tage fejl af: Bandets tur til Alanya bliver gentaget til næste år.

Læs mere …

 


 

Flot ”generalprøve” i Kolding inden RGJ’s 8 dages tour til Tyrkiet

Over 100 mennesker i et total fyldt Kvarterhus på Junghansvej i Kolding sendte lørdag den 15. september med stående bifald Royal Garden Jazzband til Tyrkiet. Publikum fik et brag af en tre timers koncert.

Fra venstre Bob Ekman, i baggrunden næsten skjult, sangeren Frank Pedersen bag trommerne, trompetist og sanger Poul Helge Hansen, bassist Flemming Seiersen og klarinettist Per Nørbach. Pianisten Svend Frandsen er ikke med på billedet.
Fotos: Flemming Reintoft

Læs mere …

 


 

Successen blev gentaget præcis et år efter på det store Otterup Marked

Vi kunne bare bringe omtalen fra sidste år af Royal Garden Jazzbands succesrige optræden på det store Otterup Marked. I stedet bringer vi et billede fra 2016, da begejstringen i år søndag den 2. juli var mindst lige så stor som den gang. Her nogle af vores trofaste fans, Conny og Leif Tyrsted Pedersen fra Kappendrup, der igen var på forreste række her i 2017. Selv om billedet er lidt uskarpt, er deres begejstring og glæde helt skarp. Den mundede da også ud i publikums ønske om, at Royal Garden Jazzband skal komme til Otterup igen næste år. Lad det blive en tradition, lød det.

Basun-afløseren høstede stort bifald
Ligesom resten af bandet høstede vores 1. afløser på basun, Botha Christensen, stor bifald. Han er en legende på især de århusianske jazzscener. Han har været med siden starten af Århus Fodvarmere for mere en menneskealder siden – det nuværende Arosia Jazzband. Også kaldet Århus Byorkester.

Trommeslager med stor sangglæde
En anden fremtrædende figur under Royal Garden Jazzbands tre timer lange optræden på Otterup Marked var vores trommeslager og ikke mindst sanger, Frank Pedersen. Han får både bandet og publikum med, når han synger til de gamle jazz-melodier. F.eks. ved at stoppe midt i en trommesolo og i stedet synge scat-song. Helt fantastisk.

Sommerferie og så Tyrkiet i september
Royal Garden Jazzband holder nu sommerferie. Derefter skal der indøves nye numre til orkestrets ugelange tur til Tyrkiet fra den 24. september. Dog er der inden da engagementer i kalenderen i Jylland og på Fyn. MEN er der nogle, der får brug for glad jazz også i orkestrets sommerferie, skal vi nok finde ud af det. Ring på 40 16 91 22 – eller mail til fs@hojgaard-okologi.dk
PÅ GENHØR!

 


 

Fornøjeligt spilleri til Lørdags-musik i Storegade i Randers

– Næste gang Otterup 2. juli

Det blev en fornøjelig og musikalsk eftermiddag i Storegade i Randers, da Royal Garden Jazzband spillede op lørdag den 24. juni. På pladsen foran Barry’s Pub, Old Irish Pub og Cafe 38 samlede sig et meget lydhørt og interesseret publikum. Langt størstedelen var med i de to og en halv time.

Og øl manglede der jo heller ikke fra de tre pubs. Den musikalske oplevelse blev krydret af hele to kvinde-optog med hver sin kommende brud, der fejrede polter-dag. Derfor spillede Royal Garden Jazzband da også “Some day you will be sorry”. Den spiller vi altid til bryllupper …
Der var to gæstesolister med, nemlig Carl Nørregaard på klarinet og bandets tidligere trommeslager og speaker, Olav. B. Hansen, begge fra Fyn. De afløste henholdsvis de faste musikere i orkestret, Per Nørbach og Frank Pedersen. De to sidstnævnte er med igen, når det går løs næste gang. Det bliver på det store Otterup Marked søndag den 2. juli kl. 12.00 – 15.00.

Traditionen tro indleder Royal Garden Jazzband gerne andet sæt med “Second Line” march. Her starter de tre blæsere nede blandt publikum og går rundt og ender på scenen sammen med rytmegruppen. (fotos: Bent Dichmann)

Royal Garden Jazzband spiller to gange
i Randers i juni – næste gang den 24. juni

Royal Garden Jazzband spiller to gange i Randers i juni måned. Her er musikerne lige taget i en pause fredag den 2. juni, da de spillede på Jens Otto Krags Plads. Fra venstre: Bob Ekman, Faaborg, Frank Pedersen, Århus, Poul Helge Hansen, Odense, Svend Frandsen, Grenå, Per Nørbach, Odense og Flemming Seiersen, Ørsted. Det var et led i ”Musik på Torvene” i Randers. Det er Randers by, erhvervene i Randers og de, der bor på Torvene, der står bag arrangementerne.

Næste gang bliver til ”Lørdagsmusik i Storegade”, nemlig lørdag den 24. juni fra kl. 13.00 til 15.00. Det er Storegade-foreningen, der skifter mellem henholdsvis jazz og folk hver anden lørdag. Det er jazz-ildsjæl nr. 1 i Randers, Ryan Simonsen fra ”Jazzens Venner”, der sørger for musikken.

 


 

Royal Garden Jazzband til fest i Ørsted med fire solister

Der var fire fremragende solister med, da Royal Garden Jazzband spillede til en privat fest den 29. april på den folkejede Ørsted Kro. Her fejrede kapelmester, bassisten Flemming Seiersen, sin 75 års fødselsdag. Fra venstre basunist Bob Ekman, pianist Svend Frandsen, trompetist og sanger Poul Helge Hansen. Bag ham (skjult) Olav B. Hansen på trommer – tidligere trommeslager i bandet. Dernæst Jeppe Kjellberg (bandet Who Made Who) på bas, hans far, Jeppe Kjellberg, Amanda Jazzband på tenor-saxofon og Ole Fjord Nielsen på klarinet og tenorsaxofon.

Royal Garden Jazzband kan høres offentligt fredag den 2. juni på Jens Otto Krags Plads i Randers fra kl. 12.30 til 15.00 og igen lørdag den 24. juni fra kl. 12.30 til 15.00 til Lørdags-musik i Storegade i Randers. Se evt. “Spilleliste 2017“.

 


 

Vellykket frokostjazz med RGJ med fuldt hus i Bakkehuset i Ikast

Det blev igen et vellykket frokostjazz-arrangement med Royal Garden Jazzband i Bakkehuset i Ikast, da orkestret spillede her for anden gang lørdag den 4. marts. Over 150 mennesker havde fundet vej til kulturhuset for at få en bid brød og høre tre timers musik med det jysk-fynske band. Det var et meget lydhørt og interesseret publikum, der med mange klapsalver bifaldt præstationerne fra et af landets ældste traditionelle jazzorkestre.

Royal Garden Jazzband runder jo de 61 i år. Fra venstre Svend Frandsen, klaver, Bob Ekman, basun, Poul Helge Hansen, trompet og sang, gæstesolist Dennis Christiansen, klarinet – han var med i bandet for nogle år siden – og Flemming Seiersen, bas. Dermed mangler der en, trommeslageren og sangeren Frank Pedersen. Han er helt skjult af trompetistens nodebog. Det må vi have lavet om til næste gang, Poul Helge Hansen …. Det bliver i april til et privat arrangement på den folkejede Ørsted Kro på Djursland.

 


 
Royal Garden Jazzband var med til at gøre Åbent Hus på Hotel Marina søndag den 26. februar til en succes. Vel omkring 100 kiggede forbi, og en del af dem blev siddende i et par timer for at lytte til de glade jazztoner. I dagens anledning var antallet af musikere fra Grenå fordoblet, nemlig ud over Svend Frandsen på klaver også Ole Fjord yderst til højre på klarinet og saxofon. Ellers er der jo Per Nørbach, klarinet, Frank Pedersen, trommer og sang, Poul Helge Hansen, trompet og sang og Flemming Seiersen bas.
Royal Garden Jazzband kan høres igen på lørdag den 4. marts i kulturcentret Bakkehuset i Ikast fra kl. 11 til 14.

 


Royal Garden Jazzband til Tyrkiet i september

Der er nok ikke mange, der forbinder Tyrkiet med traditionel jazz. Men det gør Dolphin Hotel i Oba ved den store tyrkiske turistby, Alanya. Derfor har hotellet engageret Royal Garden Jazzband til at spille på hotellet den sidste uge i september.

Læs mere …

 


En jazz-legende fra Århus afløser en anden fra Fyn

Efter 25 års helt uvurderlig indsats i Royal Garden Jazzband har den fynske jazz-legende, Olav B. Hansen, Faaborg, af tidsmæssige grunde sagt stop.

I stedet for Olav træder en anden jazz-legende fra Århus ind i Royal Garden Jazzband som trommeslager, sanger m.m., nemlig Frank Pedersen.

Læs mere …
 


Minderigt 60 års jazz-jubilæum
med masser af mennesker

60 års Jubilæums-CD

Læs om og hør udsnit af den nye Jubilæums-CD

Det blev et i bogstaveligt talt minderigt 60 års jubilæum, Royal Garden Jazzband fejrede i Støberisalen i Nykøbing Mors fredag den 26. august i forbindelse med det stort anlagte Kulturmøde.

IMG_7574-hg

Omkring 250 mennesker passerede ind og ud i aftenens løb til de over tre timers glad jazzmusik med hele fire bands. Bandet spillede dog for langt over 1000 mennesker på de tre dage ved Kulturmødet.

Billeder og lyd fra jazzklubben i 1959

Royal Garden Jazzband kaldte minderne frem ved jubilæumskoncerten 60 år efter fra den forgangne Royal Garden Jazz Club i Håndværkerforeningen. Mange af medlemmerne fra den gang var mødt op til jubilæumskoncerten og snakkede gamle minder. Ikke mindst da der blev vist billeder fra en jazzklub-aften fra 1959, ledsaget af historiske lydoptagelser fra 1961-63 med bandet.

Pianisten måtte smugles ud for at spille

Et par historier kom der også. Orkestrets bassist – med fra starten i 1956 – Flemming Seiersen fortalte bl.a. om orkestrets første pianist, der altid skulle være hjemme kl. 22.00, når musikerne spillede i Strandpavillonen lige over for hans forældres hjem. Så han gik hjem til tiden, men blev så smuglet ud af vinduet igen, så han kunne spille videre til midnat. Det opdagede hans mor ikke.

Højt service-niveau fra nat-postbuddet

Der var også den med deres gode ven, nat-postbuddet, der i postbilen var klar til at køre de unge musikere og deres instrumenter hjem efter klubaftenerne. Og derefter, hvis de skulle besøge deres pige, køre dem ud til hende. Tænk sig, hvis Post Danmark havde fortsat denne service, så havde det nok set anderledes ud i dag….

Det hele startede i FDF
Lydoptagelserne og billederne startede i øvrigt med FDF’s orkester, som det første jazzband jo udsprang af. Også det kunne mange af tilhørerne nikke genkendende til. Den nye Royal Garden Jazzklub Mors, stod som arrangør sammen med Royal Garden Jazzband, der tog initiativet i 2014 til at genstarte klubben.

10 andre musikere fra 50’erne

Tre andre bands med musikere fra den gang i 50’erne og 60’erne spillede også til jubilæumskoncerten. Mange i Nykøbing vil kunne nikke genkendende til navnene Jørgen Degn, Poul Lauritsen, John Tousig, Erik Bendsen Poulsen, Mogens Møller Jensen, Rud Kjems, John Korstgaard og Holger Riis-Vestergaard. Mange af dem med i 2. generation i Royal Garden Jazzmen, som bandet hed den gang.

Denne aften vil blive husket længe

– Det var virkelig en fin aften, som vi vil huske meget længe. Stemning var fin fra start til slut, siger formanden for jazzklubben, Niels Viggo Jensen.

IMG_7576-hg

Jubilæums-CD kan stadig købes
Til lejligheden blev der udgivet en jubilæums-CD med Royal Garden Jazzband med 16 numre helt tilbage til 1961. Jazzhistorie set fra provinsen. Den kan stadig bestilles og leveres ved henvendelse på: fs@hojgaard-okologi.dk eller tlf. 40 16 91 22. Pris 100 kr.

Royal garden Jazzband sluttede Kulturmødet
Inden jubilæumskoncerten spillede Royal Garden Jazzband om eftermiddagen fra en lastbil i Nykøbings gader. Eftermiddagen før var der koncert på Lilletorv. Bandet lukkede og slukkede så for Kulturmødet i ”Rytmen” ved værket lørdag eftermiddag. Langt over 1000 mennesker fik dermed hørt det jubilerende band.

Dobbelt koncert lørdag den 3. september
Næste gang, du kan høre Royal Garden Jazzband, er til frokostjazz i Djurslands Jazzklub i Grenå lørdag den 3. september kl. 13.00 på Hotel Marina. Og igen om aftenen kl. 20.00 til grill-fest på Gjerrild Nordstrands Campingplads.

Her er så en række billeder fra Kulturmødet 2016.

Nogle af de gamle musikere ved jubilæumskoncerten drøfter næste skridt, mens rytmegruppen er i gang: Fra venstre Mogens Møller Jensen, Steen Ovesen, Erik Bendsen Poulsen og Holger Riis vestergaard.
Nogle af de gamle musikere ved jubilæumskoncerten drøfter næste skridt, mens rytmegruppen er i gang: Fra venstre Mogens Møller Jensen, Steen Ovesen, Erik Bendsen Poulsen og Holger Riis Vestergaard.
Inden jubilæumskoncerten kørte Royal Garden Jazzband rundt i Nykøbings gader og spillede på lastvogn.
Inden jubilæumskoncerten kørte Royal Garden Jazzband rundt i Nykøbings gader og spillede på lastvogn.
I Musikteltet "Rytmen" ved Værket i Nykøbing sluttede Royal Garden Jazzband Kulturmødet 2016 - her taget fra siden med scenelysets skær.
I Musikteltet “Rytmen” ved Værket i Nykøbing sluttede Royal Garden Jazzband Kulturmødet 2016 – her taget fra siden med scenelysets skær.
En succes er det altid, når blæserne går ned blandt publikum og spiller Second Line med rytmegruppen på scenen.
En succes er det altid, når blæserne går ned blandt publikum og spiller Second Line med rytmegruppen på scenen.
Per Nørbach nede blandt publikum og på scenen fra venstre Svend Frandsen, Olav B. Hansen og Flemming Seiersen.
Per Nørbach nede blandt publikum og på scenen fra venstre Svend Frandsen, Olav B. Hansen og Flemming Seiersen.
En kunstner malede Royal Garden Jazzband, mens vi spillede. Dette billede arbejder han videre på. Det kommer senere her på hjemmesiden.
En kunstner malede Royal Garden Jazzband, mens vi spillede. Dette billede arbejder han videre på. Det kommer senere her på hjemmesiden.

Se de venlige ord fra en tidligere musiker i bandet “RGJ går til stålet med ildhu


Flere omtaler fra tidligere jobs

 
Du er her: Forside
www.royalgardenjazzband.dk