Royal Garden Jazz Band

Royal Garden Jazzband til Tyrkiet i september

Der er nok ikke mange, der forbinder Tyrkiet med traditionel jazz. Men det gør Dolphin Hotel i Oba ved den store tyrkiske turistby, Alanya. Derfor har hotellet engageret Royal Garden Jazzband til at spille på hotellet den sidste uge i september.

Læs mere …

 


En jazz-legende fra Århus afløser en anden fra Fyn

Efter 25 års helt uvurderlig indsats i Royal Garden Jazzband har den fynske jazz-legende, Olav B. Hansen, Faaborg, af tidsmæssige grunde sagt stop.

I stedet for Olav træder en anden jazz-legende fra Århus ind i Royal Garden Jazzband som trommeslager, sanger m.m., nemlig Frank Pedersen.

Læs mere …
 


Minderigt 60 års jazz-jubilæum
med masser af mennesker

60 års Jubilæums-CD

Læs om og hør udsnit af den nye Jubilæums-CD

Det blev et i bogstaveligt talt minderigt 60 års jubilæum, Royal Garden Jazzband fejrede i Støberisalen i Nykøbing Mors fredag den 26. august i forbindelse med det stort anlagte Kulturmøde.

IMG_7574-hg

Omkring 250 mennesker passerede ind og ud i aftenens løb til de over tre timers glad jazzmusik med hele fire bands. Bandet spillede dog for langt over 1000 mennesker på de tre dage ved Kulturmødet.

Billeder og lyd fra jazzklubben i 1959

Royal Garden Jazzband kaldte minderne frem ved jubilæumskoncerten 60 år efter fra den forgangne Royal Garden Jazz Club i Håndværkerforeningen. Mange af medlemmerne fra den gang var mødt op til jubilæumskoncerten og snakkede gamle minder. Ikke mindst da der blev vist billeder fra en jazzklub-aften fra 1959, ledsaget af historiske lydoptagelser fra 1961-63 med bandet.

Pianisten måtte smugles ud for at spille

Et par historier kom der også. Orkestrets bassist – med fra starten i 1956 – Flemming Seiersen fortalte bl.a. om orkestrets første pianist, der altid skulle være hjemme kl. 22.00, når musikerne spillede i Strandpavillonen lige over for hans forældres hjem. Så han gik hjem til tiden, men blev så smuglet ud af vinduet igen, så han kunne spille videre til midnat. Det opdagede hans mor ikke.

Højt service-niveau fra nat-postbuddet

Der var også den med deres gode ven, nat-postbuddet, der i postbilen var klar til at køre de unge musikere og deres instrumenter hjem efter klubaftenerne. Og derefter, hvis de skulle besøge deres pige, køre dem ud til hende. Tænk sig, hvis Post Danmark havde fortsat denne service, så havde det nok set anderledes ud i dag….

Det hele startede i FDF
Lydoptagelserne og billederne startede i øvrigt med FDF’s orkester, som det første jazzband jo udsprang af. Også det kunne mange af tilhørerne nikke genkendende til. Den nye Royal Garden Jazzklub Mors, stod som arrangør sammen med Royal Garden Jazzband, der tog initiativet i 2014 til at genstarte klubben.

10 andre musikere fra 50’erne

Tre andre bands med musikere fra den gang i 50’erne og 60’erne spillede også til jubilæumskoncerten. Mange i Nykøbing vil kunne nikke genkendende til navnene Jørgen Degn, Poul Lauritsen, John Tousig, Erik Bendsen Poulsen, Mogens Møller Jensen, Rud Kjems, John Korstgaard og Holger Riis-Vestergaard. Mange af dem med i 2. generation i Royal Garden Jazzmen, som bandet hed den gang.

Denne aften vil blive husket længe

– Det var virkelig en fin aften, som vi vil huske meget længe. Stemning var fin fra start til slut, siger formanden for jazzklubben, Niels Viggo Jensen.

IMG_7576-hg

Jubilæums-CD kan stadig købes
Til lejligheden blev der udgivet en jubilæums-CD med Royal Garden Jazzband med 16 numre helt tilbage til 1961. Jazzhistorie set fra provinsen. Den kan stadig bestilles og leveres ved henvendelse på: fs@hojgaard-okologi.dk eller tlf. 40 16 91 22. Pris 100 kr.

Royal garden Jazzband sluttede Kulturmødet
Inden jubilæumskoncerten spillede Royal Garden Jazzband om eftermiddagen fra en lastbil i Nykøbings gader. Eftermiddagen før var der koncert på Lilletorv. Bandet lukkede og slukkede så for Kulturmødet i ”Rytmen” ved værket lørdag eftermiddag. Langt over 1000 mennesker fik dermed hørt det jubilerende band.

Dobbelt koncert lørdag den 3. september
Næste gang, du kan høre Royal Garden Jazzband, er til frokostjazz i Djurslands Jazzklub i Grenå lørdag den 3. september kl. 13.00 på Hotel Marina. Og igen om aftenen kl. 20.00 til grill-fest på Gjerrild Nordstrands Campingplads.

Her er så en række billeder fra Kulturmødet 2016.

Nogle af de gamle musikere ved jubilæumskoncerten drøfter næste skridt, mens rytmegruppen er i gang: Fra venstre Mogens Møller Jensen, Steen Ovesen, Erik Bendsen Poulsen og Holger Riis vestergaard.
Nogle af de gamle musikere ved jubilæumskoncerten drøfter næste skridt, mens rytmegruppen er i gang: Fra venstre Mogens Møller Jensen, Steen Ovesen, Erik Bendsen Poulsen og Holger Riis Vestergaard.
Inden jubilæumskoncerten kørte Royal Garden Jazzband rundt i Nykøbings gader og spillede på lastvogn.
Inden jubilæumskoncerten kørte Royal Garden Jazzband rundt i Nykøbings gader og spillede på lastvogn.
I Musikteltet "Rytmen" ved Værket i Nykøbing sluttede Royal Garden Jazzband Kulturmødet 2016 - her taget fra siden med scenelysets skær.
I Musikteltet “Rytmen” ved Værket i Nykøbing sluttede Royal Garden Jazzband Kulturmødet 2016 – her taget fra siden med scenelysets skær.
En succes er det altid, når blæserne går ned blandt publikum og spiller Second Line med rytmegruppen på scenen.
En succes er det altid, når blæserne går ned blandt publikum og spiller Second Line med rytmegruppen på scenen.
Per Nørbach nede blandt publikum og på scenen fra venstre Svend Frandsen, Olav B. Hansen og Flemming Seiersen.
Per Nørbach nede blandt publikum og på scenen fra venstre Svend Frandsen, Olav B. Hansen og Flemming Seiersen.
En kunstner malede Royal Garden Jazzband, mens vi spillede. Dette billede arbejder han videre på. Det kommer senere her på hjemmesiden.
En kunstner malede Royal Garden Jazzband, mens vi spillede. Dette billede arbejder han videre på. Det kommer senere her på hjemmesiden.

Se de venlige ord fra en tidligere musiker i bandet “RGJ går til stålet med ildhu


Flere omtaler fra tidligere jobs

 
Du er her: Forside
www.royalgardenjazzband.dk