Royal Garden Jazz Band

Flot ”generalprøve” i Kolding inden RGJ’s 8 dages tour til Tyrkiet

Over 100 mennesker i et total fyldt Kvarterhus på Junghansvej i Kolding sendte lørdag den 15. september med stående bifald Royal Garden Jazzband til Tyrkiet. Publikum fik et brag af en tre timers koncert.

Fra venstre Bob Ekman, i baggrunden næsten skjult, sangeren Frank Pedersen bag trommerne, trompetist og sanger Poul Helge Hansen, bassist Flemming Seiersen og klarinettist Per Nørbach. Pianisten Svend Frandsen er ikke med på billedet.
Fotos: Flemming Reintoft

Læs mere …

 


 

Successen blev gentaget præcis et år efter på det store Otterup Marked

Vi kunne bare bringe omtalen fra sidste år af Royal Garden Jazzbands succesrige optræden på det store Otterup Marked. I stedet bringer vi et billede fra 2016, da begejstringen i år søndag den 2. juli var mindst lige så stor som den gang. Her nogle af vores trofaste fans, Conny og Leif Tyrsted Pedersen fra Kappendrup, der igen var på forreste række her i 2017. Selv om billedet er lidt uskarpt, er deres begejstring og glæde helt skarp. Den mundede da også ud i publikums ønske om, at Royal Garden Jazzband skal komme til Otterup igen næste år. Lad det blive en tradition, lød det.

Basun-afløseren høstede stort bifald
Ligesom resten af bandet høstede vores 1. afløser på basun, Botha Christensen, stor bifald. Han er en legende på især de århusianske jazzscener. Han har været med siden starten af Århus Fodvarmere for mere en menneskealder siden – det nuværende Arosia Jazzband. Også kaldet Århus Byorkester.

Trommeslager med stor sangglæde
En anden fremtrædende figur under Royal Garden Jazzbands tre timer lange optræden på Otterup Marked var vores trommeslager og ikke mindst sanger, Frank Pedersen. Han får både bandet og publikum med, når han synger til de gamle jazz-melodier. F.eks. ved at stoppe midt i en trommesolo og i stedet synge scat-song. Helt fantastisk.

Sommerferie og så Tyrkiet i september
Royal Garden Jazzband holder nu sommerferie. Derefter skal der indøves nye numre til orkestrets ugelange tur til Tyrkiet fra den 24. september. Dog er der inden da engagementer i kalenderen i Jylland og på Fyn. MEN er der nogle, der får brug for glad jazz også i orkestrets sommerferie, skal vi nok finde ud af det. Ring på 40 16 91 22 – eller mail til fs@hojgaard-okologi.dk
PÅ GENHØR!

 


 

Fornøjeligt spilleri til Lørdags-musik i Storegade i Randers

– Næste gang Otterup 2. juli

Det blev en fornøjelig og musikalsk eftermiddag i Storegade i Randers, da Royal Garden Jazzband spillede op lørdag den 24. juni. På pladsen foran Barry’s Pub, Old Irish Pub og Cafe 38 samlede sig et meget lydhørt og interesseret publikum. Langt størstedelen var med i de to og en halv time.

Og øl manglede der jo heller ikke fra de tre pubs. Den musikalske oplevelse blev krydret af hele to kvinde-optog med hver sin kommende brud, der fejrede polter-dag. Derfor spillede Royal Garden Jazzband da også “Some day you will be sorry”. Den spiller vi altid til bryllupper …
Der var to gæstesolister med, nemlig Carl Nørregaard på klarinet og bandets tidligere trommeslager og speaker, Olav. B. Hansen, begge fra Fyn. De afløste henholdsvis de faste musikere i orkestret, Per Nørbach og Frank Pedersen. De to sidstnævnte er med igen, når det går løs næste gang. Det bliver på det store Otterup Marked søndag den 2. juli kl. 12.00 – 15.00.

Traditionen tro indleder Royal Garden Jazzband gerne andet sæt med “Second Line” march. Her starter de tre blæsere nede blandt publikum og går rundt og ender på scenen sammen med rytmegruppen. (fotos: Bent Dichmann)

Royal Garden Jazzband spiller to gange
i Randers i juni – næste gang den 24. juni

Royal Garden Jazzband spiller to gange i Randers i juni måned. Her er musikerne lige taget i en pause fredag den 2. juni, da de spillede på Jens Otto Krags Plads. Fra venstre: Bob Ekman, Faaborg, Frank Pedersen, Århus, Poul Helge Hansen, Odense, Svend Frandsen, Grenå, Per Nørbach, Odense og Flemming Seiersen, Ørsted. Det var et led i ”Musik på Torvene” i Randers. Det er Randers by, erhvervene i Randers og de, der bor på Torvene, der står bag arrangementerne.

Næste gang bliver til ”Lørdagsmusik i Storegade”, nemlig lørdag den 24. juni fra kl. 13.00 til 15.00. Det er Storegade-foreningen, der skifter mellem henholdsvis jazz og folk hver anden lørdag. Det er jazz-ildsjæl nr. 1 i Randers, Ryan Simonsen fra ”Jazzens Venner”, der sørger for musikken.

 


 

Royal Garden Jazzband til fest i Ørsted med fire solister

Der var fire fremragende solister med, da Royal Garden Jazzband spillede til en privat fest den 29. april på den folkejede Ørsted Kro. Her fejrede kapelmester, bassisten Flemming Seiersen, sin 75 års fødselsdag. Fra venstre basunist Bob Ekman, pianist Svend Frandsen, trompetist og sanger Poul Helge Hansen. Bag ham (skjult) Olav B. Hansen på trommer – tidligere trommeslager i bandet. Dernæst Jeppe Kjellberg (bandet Who Made Who) på bas, hans far, Jeppe Kjellberg, Amanda Jazzband på tenor-saxofon og Ole Fjord Nielsen på klarinet og tenorsaxofon.

Royal Garden Jazzband kan høres offentligt fredag den 2. juni på Jens Otto Krags Plads i Randers fra kl. 12.30 til 15.00 og igen lørdag den 24. juni fra kl. 12.30 til 15.00 til Lørdags-musik i Storegade i Randers. Se evt. “Spilleliste 2017“.

 


 

Vellykket frokostjazz med RGJ med fuldt hus i Bakkehuset i Ikast

Det blev igen et vellykket frokostjazz-arrangement med Royal Garden Jazzband i Bakkehuset i Ikast, da orkestret spillede her for anden gang lørdag den 4. marts. Over 150 mennesker havde fundet vej til kulturhuset for at få en bid brød og høre tre timers musik med det jysk-fynske band. Det var et meget lydhørt og interesseret publikum, der med mange klapsalver bifaldt præstationerne fra et af landets ældste traditionelle jazzorkestre.

Royal Garden Jazzband runder jo de 61 i år. Fra venstre Svend Frandsen, klaver, Bob Ekman, basun, Poul Helge Hansen, trompet og sang, gæstesolist Dennis Christiansen, klarinet – han var med i bandet for nogle år siden – og Flemming Seiersen, bas. Dermed mangler der en, trommeslageren og sangeren Frank Pedersen. Han er helt skjult af trompetistens nodebog. Det må vi have lavet om til næste gang, Poul Helge Hansen …. Det bliver i april til et privat arrangement på den folkejede Ørsted Kro på Djursland.

 


 
Royal Garden Jazzband var med til at gøre Åbent Hus på Hotel Marina søndag den 26. februar til en succes. Vel omkring 100 kiggede forbi, og en del af dem blev siddende i et par timer for at lytte til de glade jazztoner. I dagens anledning var antallet af musikere fra Grenå fordoblet, nemlig ud over Svend Frandsen på klaver også Ole Fjord yderst til højre på klarinet og saxofon. Ellers er der jo Per Nørbach, klarinet, Frank Pedersen, trommer og sang, Poul Helge Hansen, trompet og sang og Flemming Seiersen bas.
Royal Garden Jazzband kan høres igen på lørdag den 4. marts i kulturcentret Bakkehuset i Ikast fra kl. 11 til 14.

 


Royal Garden Jazzband til Tyrkiet i september

Der er nok ikke mange, der forbinder Tyrkiet med traditionel jazz. Men det gør Dolphin Hotel i Oba ved den store tyrkiske turistby, Alanya. Derfor har hotellet engageret Royal Garden Jazzband til at spille på hotellet den sidste uge i september.

Læs mere …

 


En jazz-legende fra Århus afløser en anden fra Fyn

Efter 25 års helt uvurderlig indsats i Royal Garden Jazzband har den fynske jazz-legende, Olav B. Hansen, Faaborg, af tidsmæssige grunde sagt stop.

I stedet for Olav træder en anden jazz-legende fra Århus ind i Royal Garden Jazzband som trommeslager, sanger m.m., nemlig Frank Pedersen.

Læs mere …
 


Minderigt 60 års jazz-jubilæum
med masser af mennesker

60 års Jubilæums-CD

Læs om og hør udsnit af den nye Jubilæums-CD

Det blev et i bogstaveligt talt minderigt 60 års jubilæum, Royal Garden Jazzband fejrede i Støberisalen i Nykøbing Mors fredag den 26. august i forbindelse med det stort anlagte Kulturmøde.

IMG_7574-hg

Omkring 250 mennesker passerede ind og ud i aftenens løb til de over tre timers glad jazzmusik med hele fire bands. Bandet spillede dog for langt over 1000 mennesker på de tre dage ved Kulturmødet.

Billeder og lyd fra jazzklubben i 1959

Royal Garden Jazzband kaldte minderne frem ved jubilæumskoncerten 60 år efter fra den forgangne Royal Garden Jazz Club i Håndværkerforeningen. Mange af medlemmerne fra den gang var mødt op til jubilæumskoncerten og snakkede gamle minder. Ikke mindst da der blev vist billeder fra en jazzklub-aften fra 1959, ledsaget af historiske lydoptagelser fra 1961-63 med bandet.

Pianisten måtte smugles ud for at spille

Et par historier kom der også. Orkestrets bassist – med fra starten i 1956 – Flemming Seiersen fortalte bl.a. om orkestrets første pianist, der altid skulle være hjemme kl. 22.00, når musikerne spillede i Strandpavillonen lige over for hans forældres hjem. Så han gik hjem til tiden, men blev så smuglet ud af vinduet igen, så han kunne spille videre til midnat. Det opdagede hans mor ikke.

Højt service-niveau fra nat-postbuddet

Der var også den med deres gode ven, nat-postbuddet, der i postbilen var klar til at køre de unge musikere og deres instrumenter hjem efter klubaftenerne. Og derefter, hvis de skulle besøge deres pige, køre dem ud til hende. Tænk sig, hvis Post Danmark havde fortsat denne service, så havde det nok set anderledes ud i dag….

Det hele startede i FDF
Lydoptagelserne og billederne startede i øvrigt med FDF’s orkester, som det første jazzband jo udsprang af. Også det kunne mange af tilhørerne nikke genkendende til. Den nye Royal Garden Jazzklub Mors, stod som arrangør sammen med Royal Garden Jazzband, der tog initiativet i 2014 til at genstarte klubben.

10 andre musikere fra 50’erne

Tre andre bands med musikere fra den gang i 50’erne og 60’erne spillede også til jubilæumskoncerten. Mange i Nykøbing vil kunne nikke genkendende til navnene Jørgen Degn, Poul Lauritsen, John Tousig, Erik Bendsen Poulsen, Mogens Møller Jensen, Rud Kjems, John Korstgaard og Holger Riis-Vestergaard. Mange af dem med i 2. generation i Royal Garden Jazzmen, som bandet hed den gang.

Denne aften vil blive husket længe

– Det var virkelig en fin aften, som vi vil huske meget længe. Stemning var fin fra start til slut, siger formanden for jazzklubben, Niels Viggo Jensen.

IMG_7576-hg

Jubilæums-CD kan stadig købes
Til lejligheden blev der udgivet en jubilæums-CD med Royal Garden Jazzband med 16 numre helt tilbage til 1961. Jazzhistorie set fra provinsen. Den kan stadig bestilles og leveres ved henvendelse på: fs@hojgaard-okologi.dk eller tlf. 40 16 91 22. Pris 100 kr.

Royal garden Jazzband sluttede Kulturmødet
Inden jubilæumskoncerten spillede Royal Garden Jazzband om eftermiddagen fra en lastbil i Nykøbings gader. Eftermiddagen før var der koncert på Lilletorv. Bandet lukkede og slukkede så for Kulturmødet i ”Rytmen” ved værket lørdag eftermiddag. Langt over 1000 mennesker fik dermed hørt det jubilerende band.

Dobbelt koncert lørdag den 3. september
Næste gang, du kan høre Royal Garden Jazzband, er til frokostjazz i Djurslands Jazzklub i Grenå lørdag den 3. september kl. 13.00 på Hotel Marina. Og igen om aftenen kl. 20.00 til grill-fest på Gjerrild Nordstrands Campingplads.

Her er så en række billeder fra Kulturmødet 2016.

Nogle af de gamle musikere ved jubilæumskoncerten drøfter næste skridt, mens rytmegruppen er i gang: Fra venstre Mogens Møller Jensen, Steen Ovesen, Erik Bendsen Poulsen og Holger Riis vestergaard.
Nogle af de gamle musikere ved jubilæumskoncerten drøfter næste skridt, mens rytmegruppen er i gang: Fra venstre Mogens Møller Jensen, Steen Ovesen, Erik Bendsen Poulsen og Holger Riis Vestergaard.
Inden jubilæumskoncerten kørte Royal Garden Jazzband rundt i Nykøbings gader og spillede på lastvogn.
Inden jubilæumskoncerten kørte Royal Garden Jazzband rundt i Nykøbings gader og spillede på lastvogn.
I Musikteltet "Rytmen" ved Værket i Nykøbing sluttede Royal Garden Jazzband Kulturmødet 2016 - her taget fra siden med scenelysets skær.
I Musikteltet “Rytmen” ved Værket i Nykøbing sluttede Royal Garden Jazzband Kulturmødet 2016 – her taget fra siden med scenelysets skær.
En succes er det altid, når blæserne går ned blandt publikum og spiller Second Line med rytmegruppen på scenen.
En succes er det altid, når blæserne går ned blandt publikum og spiller Second Line med rytmegruppen på scenen.
Per Nørbach nede blandt publikum og på scenen fra venstre Svend Frandsen, Olav B. Hansen og Flemming Seiersen.
Per Nørbach nede blandt publikum og på scenen fra venstre Svend Frandsen, Olav B. Hansen og Flemming Seiersen.
En kunstner malede Royal Garden Jazzband, mens vi spillede. Dette billede arbejder han videre på. Det kommer senere her på hjemmesiden.
En kunstner malede Royal Garden Jazzband, mens vi spillede. Dette billede arbejder han videre på. Det kommer senere her på hjemmesiden.

Se de venlige ord fra en tidligere musiker i bandet “RGJ går til stålet med ildhu


Flere omtaler fra tidligere jobs

 
Du er her: Forside
www.royalgardenjazzband.dk