Royal Garden Jazz Band

Stor succes med jubilæums-jazz på Ørsted Kro på den varmeste sommerdag

IMG_0490-hg

En rigtig flot og god oplevelse på vel sommerens varmeste dag på Ørsted Kro. Det gav de over 100 mennesker fra nær og fjern begejstret udtryk for efter to og en halv times glad Jazz med Royal Garden Jazzband søndag den 24. juli.

Både maden på den folkejede kro og musikken var som sædvanlig i top. Der var fuldt udsolgt til bandets 60 års fødselsdags-fest, der her blev fejret. I pausen med gratis fødselsdagslagkage til alle gæsterne. Det var der heller ikke utilfredshed med. Stemning var høj fra starten af.

Efter frokosten et lille jazz-histsorisk indslag med stifteren af bandet i Nykøbing Mors i 1956, den nuværende bassist Flemming Seiersen. Der var billeder på skærmen fra den gang farfar var ung med de 16-17-årige Royal Garden-musikere fra deres første optræden.

Dansegulvet blev derefter taget i brug, og gæsterne kunne gå ud og ind til gårdhaven i det varme vejr. Jo, det var en rigtig fødselsdagsfest i Ørsted – “Landsbyen, der ikke ville dø”. Det er her orkestret har sin hjemadresse.

Næste gang Royal Garden Jazzband kan høres er ved træskibet Castor på havnen i Bogense lørdag den 6. august kl. 14.00 – 17.00.


Over 2000 hørte Royal Garden Jazzband på det store Ørbæk Marked på Fyn

RGJ-fra-scenen-374-hg

Det store 8-mastede telt var fyld til bristepunktet, da Royal Garden Jazzband spillede til Fyns største folkefest, Ørbæk Marked, lørdag den 9. juli. Det var nu ikke kun på grund af jazz-musikken. Der var nemlig gratis sildebord, men de over 2000 mennesker lyttede samtidig til glade jazztoner fra den store scene. Mange blev da også siddende i de tre timer, Royal Garden Jazzband spillede.

RGJ-sildebord-343-hg

I blæsergruppen i Royal Garden Jazzband var der en gæstesolist med, Finn Heilbo, på cornet. Kendt fra det fynske jazz-miljøj i et par menneskealdre. Han kender lige som de fem andre i Royal Garden Jazzband sine jazz-klassikere og faldt vældig godt ind i helheden. Og så synger han på en rå og dejlig måde, der leder tankerne tilbage til New Orleans for over 100 år siden. Det kan tilføjes, at der var over 100.000 gæster på Ørbæk Marked. Mere end 350 kræmmere lokkede med deres varer blandt tivoli, musik, boder, veteranbiler og underholdning.

Næste gang du kan høre Royal Garden Jazzband: Søndag den 24. juli kl. 12.00-15.00 i Ørsted Kro’s Gårdhave – eller i salen – afhængigt af vejret.


Begejstring og højt humør, når Royal Garden Jazzband spiller

DSCI0135-hg

Der er stor begejstring og højt humør, når Royal Garden Jazzband spiller. Her på Otterup Marked søndag 3. juli. Der er ingen tvivl om glæden over musikken hos to af vores trofaste, fynske fans: Leif og Conny Thyrsted Pedersen fra Kappendrup.

Teltet var fyldt, først til sildebord og derefter til glade jazztoner og underholdning af Royal Garden Jazzband. Det var første gang, der var jazz på Otterup Marked. Det blev som nævnt en succes, så det bliver sikkert ikke sidste gang.

Orkestret på scenen i teltet.
DSCI0120-hg

Bandet taget på festpladsen i en pause under de 3 timers optræden.
DSCI0116-hg

Næste gang du kan høre Royal Garden Jazzband er på Ørbæk Marked lørdag den 9. juli kl. 11.00 – 14.00


Royal Garden Jazzband indtog København i tidligere kirke

IMG_3817-hg

Efter at have spillet i provinsen siden 1956 indtog Royal Garden Jazzband for første gang København den 9. juni 2016. Det skete i den tidligere kirkesal ved St. Josephs Hospital.

Det blev en succes at spille for omkring 80 medlemmer af Danmarks Radio’s Seniorklub af 1980. De havde trodset sommervarmen og nød de glade jazztoner i det meget smukke lokale. To af bandets medlemmer har tidligere i en årrække været ansat i Danmarks Radio, Svend Frandsen og Flemming Seiersen. Der var derfor gensyn og snak med gamle kolleger i København.

I pausen underholdt Flemming Seiersen med autentiske historier, fra da han var tillidsmand i Danmarks Radio’s Provinsafdeling og medarbejdervalgt repræsentant i det daværende radioråd (bestyrelse) i starten af 1980’erne. Her sad han sammen med bl.a. Erhardt Jacobsen og Bertel Haarder og måtte forsvare medarbejderne mod de mange angreb på “De røde lejesvende”.

Royal Garden Jazzband og 30.000 mennesker til Classic Race Aarhus

Classic Race Aarhus fra den 26. til 29. maj slog alle rekorder. Over 30.000 mennesker mødte op for at se race, de mange gamle biler og sjove og interessante boder i Mindeparken ved Marselisborg.

Fra venstre gæstesolist Botha Christensen på basun, trompetist og sanger Poul Helge Hansen og Per Nørbach på klarinet.
Fra venstre gæstesolist Botha Christensen på basun, trompetist og sanger Poul Helge Hansen og Per Nørbach på klarinet.

Dog var det ikke alle de 30.000, der hørte Royal Garden Jazzband, men mange hundrede kom forbi Dance Hall i Goodlook Street om søndagen og lyttede til de glade jazztoner. Det var trejde år i træk, at det i år 60 år gamle band spillede til Classic Race Aarhus. Måske ses vi igen til næste år, når Aarhus er europæisk kulturby.

Den anden gæstesolist, Michael Petersen på banjo. Han var med for 25 år siden, da Royal Garden Jazzband blev genstartet. I midten trommeslager, sanger og konferencier, Olav B. Hansen og yderst til højre bassisten Flemming Seiersen. Han startede orkestret i 1956 i Nykøbing Mors. Her er der jubilæumskoncert med bandet ved det store Kulturmøde fra den 25. til den 27. august.
Den anden gæstesolist, Michael Petersen på banjo. Han var med for 25 år siden, da Royal Garden Jazzband blev genstartet. I midten trommeslager, sanger og konferencier, Olav B. Hansen og yderst til højre bassisten Flemming Seiersen. Han startede orkestret i 1956 i Nykøbing Mors. Her er der jubilæumskoncert med bandet ved det store Kulturmøde fra den 25. til den 27. august.

Royal Garden Jazzband går på scenen næste gang i København torsdag den 9. juni i Danmarks Radios Seniorklub af 1980. Se i øvrigt “Spillelisten 2016” her på siden og se, hvor og hvornår du kan møde de seks musikere rundt omkring i landet i de næste måneder.


Flere hundrede koncerter gennem 60 år i Danmark

– men Royal Garden Jazzband har aldrig spillet i København

Set på jazzspecial.dk

De første spæde skridt til Royal Garden Jazzband blev taget af drenge i FDFs orkester i Nykøbing Mors i 1956. Navnet kommer af rollen som husorkester i hjembyens store jazzklub med over 400 medlemmer. Der er også dækning for navnet i dag, da orkestret har spillet tre gange for de kongelige.

RoyalGardenJazz-hg-780-2

I dag er kun én tilbage fra det oprindelige band, nemlig bassisten og kapelmesteren, Flemming Seiersen fra Ørsted på Djursland. Efter en pause i 1980erne blev orkestret genstartet i 91 og har siden spillet omkring 500 koncerter i Jylland og på Fyn, men den første koncert i København finder sted juni i år. 60-års jubilæet fejres i øvrigt med en koncert ved det store Kulturmøde på Mors til august i år – sidste år var der 17.000 deltagere.


Royal Garden Jazzband runder 60 år i 2016

Logocopy6060 år er det siden, de første spæde skridt blev taget i Nykøbing Mors til det nuværende Royal Garden Jazzband.

Det skal selvfølgelig fejres, at vi i dag er et af landets ældste, traditionelle jazzbands. Kun overgået af Kansas City Stompers og på samme alder som Bourbon Street Jazzband.

Vi arbejder på, hvordan mærkedagen skal fejres – til glæde for vore mange trofaste fans – så det kommer I til at høre mere om.

Her det første officielle billede af det, der i starten hed Royal Garden Jazzmen. Den eneste tilbageværende fra den gang er bassisten, Flemming Seiersen.
Her det første officielle billede af det, der i starten hed Royal Garden Jazzmen. Den eneste tilbageværende fra den gang er bassisten, Flemming Seiersen.

Til gengæld er der tre af de nuværende musikere, der har været med siden genstartet af Royal Garden Jazzband i 1991.

Logocopy25Det nuværende band har altså også 25 års jubilæum i år.

15 koncerter i kalenderen i jubilæums-året

Der er 15 arrangementer i Royal Garden Jazzbands kalender i jubilæumsåret 2016 (se Spillelisten 2016). Flere er på vej.

De aftalte arrangementer er spredt geografisk over næsten hele landet, nemlig i Århus, København, Bogense, Ørbæk, Faaborg, Otterup, Grenå, Gjerrild på Djursland og selvfølgelig to – foreløbig – i Nykøbing Mors, hvor det hele startede i 1956.

Fredag den 26. august om aftenen fejres Royal Garden Jazzbands 60 års fødselsdag med en jubilæumskoncert i Støberisalen i Nykøbing Mors. Arrangør er Royal Garden Jazzklub Mors. Her vil også medvirke andre musikere fra 50’erne og 60’erne i en jamsession. Om dagen kører Royal Garden Jazzband rundt i byens gader på en lastvogn og spiller. Der bliver også koncerter i forbindelse med Kulturugen i byen. Tidspunkterne fastsættes senere.
Her kan du se højdepunkterne, da Royal Garden Jazzband spillede på Kulturmødet 2015


Flere omtaler fra tidligere jobs

 
Du er her: Forside
www.royalgardenjazzband.dk