Royal Garden Jazz Band

Hyggelig frokost-jazz i Kvarterhuset i Kolding

Royal Garden Jazzband i Kolding. Fra venstre Bob Ekman, Poul Helge Hansen, Bendix Hjerrild Nielsen, Per Nørbach og Flemming Seiersen. Pianisten Svend Frandsen er skjult bag trompetisten.

Det var en rigtig hyggelig eftermiddag i Kvarterhuset på Junghansvej i Kolding, da Royal Garden jazzband spillede lørdag den 14. september. Det var trejde gang orkestret spillede for det jazz-interesserede og medlevende publikum. Musikerne høstede stort bifald – ja, efter hver eneste solo under den tre timer lange koncert.

Musikken blev krydret med historier fra starten af Royal Garden Jazzband i anden halvdel af 50’erne i Nykøbing Mors. Fortalt af bassisten Flemming Seiersen, der var med til at starte orkestret. Historier, der blev modtaget med latter. F.eks. den om, at jazz-drengene blev smidt ud af et forsamlingshus efter kun et par numre. Det gjorde de, fordi de nægtede at spille “Hvide måge”. Muskuløse bønderkarle truede dem med bank, hvis de ikke spillede den populære pop-melodi. Det ville de ikke. Så var det bare ud.

 


 

Lange køer til sild og jazz på det store
Ørbæk Marked

Royal Garden Jazzband i det store telt – her blæserne fra højre:
Bob Ekman, Poul Helge Hansen og Per Nørbach.
Bemærk den lange kø til venstre.

En tusindtallig skare stod i lange køer for at få gratis sild – og i tilgift god gammeldags traditionel jazz – i det store telt på Ørbæk Marked lørdag den 13. juli. Et af landets ældste jazzorkestre, det jysk-fynske Royal Garden Jazzband, underholdt for fjerde år i træk på dette kæmpe marked med 100.000 besøgende i løbet af tre dage.

Mens de mange mennesker ventede på at komme frem til silden, kunne de lytte til glad jazzmusik. Det faldt i rigtig god jord og affødte mange og store bifald. Læg mærke til billedet herunder, der viser, at køen var mindst lige så lang i den anden side af teltet. Mange af tilhørerne blev til sidste nummer, Royal Garden Blues, efter to og en halv times jazz.

Næste gang Royal Garden Jazzband går på scenen, bliver i Kvarterhuset, Junghansvej 121 , 6000 Kolding, lørdag den 14. september kl. 12-15.

 


 

Sild og jazz er godt – genhør med mange af vores fynske fans

For fjerde år i træk blev det til et glædeligt gensyn og genhør med mange af Royal Garden Jazzbands fans på Fyn. Det skete søndag den 7. juli på det store og velbesøgte marked i Otterup. Det blev et tilløbsstykke til det obligatoriske sildebord og den glade musik. Lørdag den 13. juli kl. 11-13.30 spiller bandet i det store markedstelt i Ørbæk – også til sildebord. Sidste år var der over 1000 mennesker med til det.

Royal Garden Jazzband gav den bogstaveligt talt hele armen i Otterup. Fra venstre Bob Ekman, Frank Pedersen, Poul Helge Hansen, Flemming Seiersen og Ole Fjord Nielsen. Pianisten, Svend Frandsen, er uden for billedet. I øvrigt fyldte Bob Ekman 79 år dagen efter dette billede blev taget, så nu rammer han gennemsnitsalderen i orkestret. (Fotos: Preben Heide)
Mange af Royal Garden Jazzbands fans var som nævnt mødt op. Her forrest Ann Nissen fra Assens og barnebarnet Oliver. Han blev meget begejstret for den traditionelle jazzmusik. i Otterup. Herligt. I baggrunden er publikum begyndt at indtage sildebordene.

De meste trofaste fans – fra landsbyen Kappendrup – var mødt op for fjerde år i træk og applauderede ivrigt fra første til sidste trut under de tre timers jazz-underholdning. Krydret med sjove historier og andre gags fra trommeslageren Frank Pedersen.

– Vi ses til næste år igen, var afskedsordene fra en de trofaste støtter, Leif Thyrsted, fra netop Kappendrup. Men også andre tilhængere af Royal Garden Jazzband fra bl.a. Odense og andre steder på Fyn hyggede sig sammen med de over 100 tilhørere.

Hele rytmegruppen – i øvrigt alle fra Østjylland. Fra venstre Svend Frandsen, Frank Pedersen og Flemming Seiersen. De tre blæsere i front er alle fra Fyn.

 


 

Hardcore jazz-interesserede holdt ud i den nordvestlige blæst i Bogense

Vind fra nordvest med hvide skumtoppe på bølgerne holdt ikke folk tilbage for i et par timer eller tre at lytte til de glade toner fra Royal Garden Jazzband

I Bogense er der mange hardcore jazz-interesserede. I en til tider kraftig nordvestlig blæst holdt omkring 130 mennesker trofast ud i de første par timer på Østre Mole lørdag eftermiddag den 6. juli. Her spillede det jysk-fynske Royal Garden Jazzband som det første af fem jazz-orkestre i juli og august. Fem lørdage i træk hver sommer skal jazzen nemlig skaffe penge til vedligeholdelsen af sejlskibet ”Castor”.

De tre blæsere startede 2. sæt nede blandt publikum med marchen ”Second Line”. Det vakte lykke.

Og ikke nok med, at publikum holdt ud. Mange af dem mødte også op i god tid for at sikre sig en god plads lige foran orkestret, selv om vejret ikke var det bedste, da Royal garden Jazzband startede underholdningen. Men solen brød hurtigt frem, og så var det orkestret, der blæste op med ”On The Sunny Side Of The Street”.

Trods det skiftende vejr en herlig lørdag eftermiddag i det hyggelige Bogense. Det var fjerde gang, Royal Garden Jazzband spillede på Østre Mole for det stolte sejlskib ”Castor”. Forhåbentlig ikke sidste gang.

 


 

4. år i træk spiller Royal Garden Jazzband på de to store markeder på Fyn

For fjerde år i træk spiller Royal Garden Jazzband på de to store markeder på Fyn.

Først på kræmmermarkedet i Otterup søndag den 7. juli i Eriks telt fra kl. 12.00 til 15.00. Det har tidligere været successer med et fyldt telt – startende med sildebord.

Weekenden efter gælder det så det største marked på Fyn, nemlig i Ørbæk med omkring 100.000 gæster. Det er lørdag den 13. juli fra kl. 11.00 til 13.30 i det store markedstelt – også startende med sildebord. Weekenden før, lørdag den 6. juli, spiller Royal Garden Jazzband til “Jazz for fulde sejl” ved sejlskibet “Castor” på Bogense Havn fra kl. 14.00 – 17.00 – også for 4. gang.

Royal Garden Jazzband på Ørbæk Marked sidste år med omkring 1000 tilhørere.

 


 

Royal Garden Jazzband lukkede og slukkede Maj-Festen i Hedensted

Royal Garden Jazzband var på scenen tre timer i Hedensted. Fra venstre Svend Frandsen, Bob Ekman, Frank Pedersen, Poul Helge Hansen, Flemming Seiersen og Per Nørbach.

Det var et veloplagt Royal Garden Jazzband, der lukkede og slukkede Maj-Festen i Hedensted søndag den 12. maj. Vejret var fint, så publikum sad uden for teltet i dejligt solskin og lyttede og nød en fadøl eller to. dejligt, at Maj-Festen i Hedensted også vil byde publikum på ægte, traditionel jazz af et af landets ældste bands. Startet i 1956 i Nykøbing Mors og stadig meget aktive.

De næste koncerter er ved træskibet Castor på Bogense havn den 6. juli, dagen efter i nabobyen til Otterup Marked. Ugen efter til det store marked i Ørbæk, lørdag den 13. juli. Vi ses og høres ved!

 


 

Rigtig flot sæsonafslutning i Ørbæk Midtpunkt med Royal Garden Jazzband

Det blev en rigtig flot sæsonafslutning med frokostjazzen i Ørbæk Midtpunkt på Fyn med Royal Garden Jazzband søndag den 31. marts. Et flot arrangement i et dejligt lokale med fuldt hus og en fin frokost fik det jysk-fynske orkester stemningen i top fra første nummer.

Her ses det store publikum, der levede med til sidste nummer i den to og en halv time lange koncert, som lokkede folk på dansegulvet.

Også flot, at Aktivitetsudvalget i Ørbæk Midtpunkt i en landsby med 1645 indbyggere hvert år kan lave fire frokost-jazz-arrangementer uden kommunalt tilskud, men kun med støtte fra Nordea Fonden. Og flot, at der møder omkring 80 mennesker op hver gang. Omkring 5 % af indbyggerne. Prøv lige at opskrive det til de store byer.

Der blev heller ikke sparet på kræfterne fra de seks musikere i et af Danmarks ældste traditionelle jazzbands – startet i 1956. Fra venstre Svend Frandsen, Grenå, Bob Ekman, Faaborg, Frank Pedersen, Århus, Poul Helge Hansen, Odense, Flemming Seiersen, Ørsted på Djursland og Ole Fjord Nielsen, Grenå. Gennemsnitsalderen er kun 77 år.

Både de mange og gammelkendte numre som Ory’s Creole Trombone, High Society, All Of Me, Nyboders Pris, Royal Garden Blues og entertaineren, sangeren og trommeslageren Frank Pedersen uforlignelige sang og små historier vakte stort bifald eftermiddagen igennem. En herlig dag for både publikum og bandet.

Det næste offentlige arrangement, hvor du kan høre det humørfyldte Royal Garden Jazzband er søndag den 12. maj kl. 14-17 ved majfesten i Hedensted i Telt Stadion, Jørgensens alle 26, 8722 Hedensted. Det kan være, vi høres ved.

 


 

Flere omtaler fra tidligere jobs

 
Du er her: Forside
www.royalgardenjazzband.dk