Det swingede og jazzede, da Royal Garden Jazzband gav sin allersidste koncert

Salen i Støberigården var fyldt til sidste plads. 140 mennesker. Rekord i jazzklubben

fra Netmediet kunmors.dk:

“140 tilskuere tog afsked med et orkester, der trak publikum fra fjerne del af landet

Nykøbing: Når man kan trække eksilmorsingboer hjem til øen for lidt under tre timers underholdning, kan man vist godt tillade sig at beskrive sig selv som et trækplaster.

Og det var Royal Garden Jazzband, da det legendariske orkester lørdag (den 21. maj 2022) gav sin allersidste koncert – mere end seks årtier efter den første.

Foran 140 tilskuere, mange af dem unge med musikerne, da historien begyndte i 1950’erne mødte op. Og de fik en afskedskoncert fyldt med god stemning, hygge, nostalgi – og en god portion vemod. – og videre skriver mediet:

Nogle kom fra Århus. Andre fra Odense. Og selv fra København rejste eksil-morsingboere til hjemstavnen for både et gensyn og farvel til en del af ungdommen.”

 

Den lange artikel på netmediet ”Kun Mors” fortæller også, om den gang Royal Garden Jazz Club i 1960 var landets største med 800 medlemmer. Her mødtes de unge og fandt hinanden og blev senere gift. En del af dem var der også til afskedskoncerten med Royal Garden Jazzband. Orkestret, der for over 60 år siden spillede hver anden torsdag i jazzklubben i Håndværkerforeningens røgfyldte lokaler på 1. sal og tjente penge ind til at hyre store internationale jazznavne som bl. a. George Lewis og Sidney Bechet.

 

Flemming Seiersen tager afsked med publikum og sin fødeby ved koncerten.

Afsked med bandet og Nykøbing

Bandets nu forhenværende kapelmester, Flemming Seiersen på Djursland – han startede orkestret i slutningen af 1950’erne – sagde til afslutningskoncerten:

– Det er virkelig en fornøjelse at kunne slutte ringen her i Nykøbing foran så mange mennesker efter over 60 år. Det kan ikke være bedre. Orkestret havde jo en finger med i spillet, da vi på et af Kulturmøderne opfordrede jer til at genstarte den gamle jazzklub, der lukkede ned i slutningen af 60’erne. Og det har i gjort med stor succes.

Også afslutningen for Royal Garden Jazzband, der ved koncerten sluttede med kendingsmelodien Royal Garden Blues. Ekstranummeret var Down By The Riverside, der også var på repertoiret i 1959. Et af de kun tre numre, orkestret kunne den gang.

 

Besætningen i Royal Garden Jazzband ved afskedskoncerten:
Poul Helge Hansen (trompet og sang), Odense, Ole Fjord Nielsen (klarinet og tenorsax), Grenå, Bok Ekman (basun), Faaborg, Svend Frandsen (klaver), Grenå, Flemming Seiersen (bas), Ørsted , John Tousig (trommer), Nykøbing Mors (kom med i bandet i 1961). Og så var trommeslageren siden genstarten 1991 og 25 år frem, Olav Hansen, Faaborg med som solist.

 

Afskedskoncerten. Fire af musikerne, fra venstre Bob Ekman, Poul Helge Hansen, ,Flemming Seiersen og Ole Fjord Nielsen.

TIL ORKESTRET: Tak for alt og mange fantastiske oplevelser i ind- og udland!

/Kapelmesteren.

 

 

 


← Alle Nyheder

Du er her: ForsideNyhederDet swingede og jazzede, da Royal Garden Jazzband gav sin allersidste koncert
www.royalgardenjazzband.dk