En jazz-legende fra Århus afløser en anden fra Fyn

p1020986-2-2

Efter 25 års helt uvurderlig indsats i Royal Garden Jazzband har den fynske jazz-legende, Olav B. Hansen, Faaborg , sagt stop – af tidsmæssige grunde. Her ses han ved en af bandets mange koncerter i Faaborg, nemlig under et dronninge-besøg.

p1050450

I stedet for Olav er en anden jazz-legende fra Århus indtrådt i Royal Garden Jazzband som trommeslager, sanger m.m. Det er Frank Pedersen. Han ses her til venstre ved en koncert i Horsens Jazzklub i Apotekergården i Horsens i 2013 som 1. afløser for netop Olav B. Hansen.

Olav B. Hansen – DNA’et i Royal Garden

Inden præsentationen af den nye trommeslager lige et par ord om den afgående trommeslager. Han har i 25 år om nogen været DNA’et i Royal Garden Jazzband. Olav B. Hansen var med til at genstarte orkestret i 1991 sammen med den nuværende klarinettist, Per Nørbach og bassist Flemming Seiersen. Inden da havde de tre spillet sammen siden midt i 80’erne i Lassens Jazzkalas på Fyn.

Humør, underholdning og masser af historier
Udover den meget vigtige rolle som trommeslager i et traditionelt jazzband – ham der skal sørge for og holde takten – har han også haft en anden vigtig rolle, at skabe kontakt med publikum. Olav har virkelig sørget for, at Royal Garden Jazzband er kommet ud over rampen med sin mange historier og humørfyldte optræden. Huskes skal han også internt i orkestret for sin store iderigdom og som chauffør i sin orkesterbus. Disse roller kommer vil at savne.

Ikke et øje var tørt
Tusindvis af publikummer har grinet af hans beretning om, hvordan Louis Armstrong skrev ”Someday you will be sorry”. Fint timet og fortalt, så ikke et øje var tørt. Husket vil også blive, hvordan bandet startnummer, ”Christopher Columbus” blev gjort lokal, uanset hvor i landet vi har optrådt. Og så synger Olav jo utrolig dejligt og jazzet. Så tak for din store indsats, Olav.

1. afløser som trommeslager i Royal Garden Jazzband
MEN, det her er jo ikke en nekrolog. Olav B. Hansen vil ind imellem stadig være at finde bag trommerne i Royal Garden Jazzband. Han har givet tilsagn om at være 1. afløser for den nye trommeslager, Frank Pedersen.

En meget central person i jazzlivet i Århus

Frank Pedersen har i mere end 50 år været en central person og en legende i jazz-miljøet i Århus. Som sin forgænger i Royal Garden Jazzband har han spillet siden han var 8 år. Ligesom andre i bandet startede han i FDF’s orkester. Det var i Århus 4. kreds på trompet.

Spiller i mange sammenhænge
Siden har han spillet i alle mulige sammenhænge i den jyske hovedstad. Først dansemusik, bl.a. med Poul Ramsing og Svend Lundvig og Katy Bødker og allerede som 24-årig i Tonica’s Tyrolere i Århus Festuge i en lang årrække fra 1971.

Tonica, Arosia og Royal Garden Jazzband
Siden 1997 har han spillet tuba i Harmoniorkestret Tonica og i Århus JazzOrkester i 12 år. I SasxGroup Århus spiller Frank bas, trommer og synger, i Skt. Pauls Big Band tuba, bas og sang i Arosia Jazzband trommer og sang og nu det samme i Royal Garden Jazzband.

Spiller på mange instrumenter og dyrker harmonierne
Frank Pedersen spiller altså på mange instrumenter: Trompet, klaver, tuba, kontrabas, trommer og synger i mange sammenhænge. Hans jazz-sang er en stor oplevelse og swinger helt fantastik. Frank sætter virkelig gang i musikken, hvor han er med. Siden drengetiden har han med stor interesse også dyrket harmonierne og deres sammenhænge. Også på det område er han en stor gevinst for et hvert orkester.

”Henne om hjørnet nede i kælderen”
Frank Pedersen spiller altså bogstaveligt talt på mange strenge. Han fremfører også med stor indlevelse viser og andet end jazzsange. Os, der var med, glemmer ikke, da han underholdt flere hundrede mennesker i Apotekergården i Horsens Jazzklub i 2013. Vores blæsergruppe var halvanden time forsinket på grund af et færdselsuheld, så rytmegruppen måtte spille alene. Til alles overraskelse gav Frank bl.a. ”Henne om hjørnet nede i kælderen” på en fremragende måde. Publikum kan glæde sig til både hans trommespil og sang i Royal Garden Jazzband. Han er også en værdig afløser for forgængeren – både, hvad angår sjove historier og sceneunderholdning i det hele taget.

 

 


← Alle Uncategorized

Du er her: ForsideUncategorizedEn jazz-legende fra Århus afløser en anden fra Fyn
www.royalgardenjazzband.dk