RGJ i Tyrkiet
Jazz i varmen
Den tyrkiske musik
Klik på billedet herunder for at se artiklen.

Royal Garden Jazzband, som Radio Fyn-journalisten Flemming Seiersen, bassist og kapelmester, startede for imponerende 60 år siden, spiller stadig frydefuldt. Også uden for landets grænser er der bud efter det kongelige have-orkester.
– Vi medvirker i en mini-jazzfestival på Hotel Dolphin i den tyrkiske ferieby Alanya. 25. og 27. september spiller vi mellem appelsin- og citrontræer i Secret Garden, et stensmut fra Middelhavet, fortæller Seiersen, som har tre andre fynboer med.
Det er Poul Helge Hansen og Per Nørbach, Odense, og Bob Ekman, Faaborg. I 1991 genstartede Seiersen og Nørbach orkestret.
Royal Garden Jazzklub, Mors
Klik på billederne herunder for at læse artiklerne.
RGJ spiller til Kulturmødet, Nykøbing Mors
Royal Garden Jazzband spiller i Nykøbing Mors fredag og lørdag på Kulturmødet.
Læs mere …
Succes med frokost-jazz på Ørsted Kro
Frokost-jazz på Ørsted Kro (Djursland) blev en stor succes med fantastisk mad, musik og dans.
Det var helt overvældende. 115 glade mennesker på Ørsted Kro på en kold februar-dag til frokost-jazz med rigtig god mad, musik og dans. Alt sammen 1. klasses, skriver Folkebladet Djursland den 4. marts 2014.
En ny, stor dag på den folkeejede kro, var de mange gæster enige om. Der var både lokale og gæster fra Århus, Randers, Ryomgård og Kolind. Nogle af dem reagerede spontant efter arrangementet til både Ørsted Kro og det meget veloplagte Royal Garden Jazzband med basunisten Botha Christensen som solist. (se også ”Anbefalinger”).
Det sociale samvær holder os sammen
I Fyens Stiftstidende skriver John Borgkilde søndag den 4. august om Royal Garden Jazzband:
-Royal Garden Jazzband, der lørdag den 10. august spiller på Carlslund (i Odense), blev for ikke færre end 57 år siden startet af journalisten Flemming Seiersen, og han er stadig en del af den populære sekstet, der fredag nat spillede I Middelfart og I aftes lukkedes festivalen på Ærø. Efter få dages hvile går det royale jazzband torsdag på scenen I Faaborg, fredag spiller de glade oldtimere I Ringkøbing – så de er I sandhed varmet op, når de på lørdag swinger under bøgene ved Carlslund.
Det royale jazzband, der har spillet for regentparret et par gange, har en gennemsnitsalder på over 70, men alderen trykker ikke d’herrer Flemming Seiersen, bas, Olav B. Hansen trommer og Bob Ekman, trombone, begge Faaborg, Poul Helge Hansen, trompet og Per Nørbach, klarinet, fra Odense og Svend Frandsen, Grenaa – piano.
-Vi skal køre langt, når der skal øves og spilles koncerter, og det gør vi gerne, for det er glæden ved musikken og det sociale samvær, der får os til at holde sammen, fortæller Flemming Seiersen.
-Publikum fortæller os, at de kan se og høre, at vi har det sjovt sammen, og at vi kan li’ at spille. Det er hemmeligheden bag vores mange job rundt i landet, siger Seiersen, den gamle odenseaner og Radio Fyn-journalist, der nu nyder sit otium I landsbyen Ørsted på Djursland.
Stor succes i Århus
Det blev en flot musikalsk oplevelse for det store publikum i Århus Jazz Klub, da Royal Garden Jazz band spilled der den 8. februar 2013.
Århus Stiftstidende skrev om Royal Garden Jazzbands koncert i jazz klubben:
“Mere end 50 års erfaring fra et liv med musik fornægtede sig ikke, da de gæve musikere fra Royal Garden Jazzband leverede New Orleans Jazz med sikker hånd og mund på “Hos Anders” (jazzklubben).
De (fortrinsvis) fynske musikere serverede lækker jazz og høstede velfortjent bifald fra det tætpakkede lokale”.
Et brag af en jazzkoncert
Et brag af en jazzkoncert er en af meldingerne fra Ringkøbing Fjord Jazz festivals Venneforening om Royal Garden Jazz Bands optræden i det vestjyske.
Læs pressemeddelelsen
Artikel fra Øavisen.dk
Læs artiklen Royal musik i Mimrelunden
De kongelige vugger i takt til
Royal Garden Jazzband

Dronningen og Prins Henrik vuggede i takt til Royal Garden Blues, da kongeskibet lagde fra kaj i Grenå i 2011.
Dronning Margrethe og Prins Henrik vugger i takt på det øverste dæk af kongeskibet Dannebrog, mens Royal Garden Jazzband spiller på kajen neden for. Eller børnene danser og de ældre vipper med foden ved en byfest foran bandet. Eller et entusiastisk jazzpublikum er helt med, når det gamle New Orleans nummer, High Society lyder fra scenen fra en af de mange jazzfestivaler, som Royal garden Jazzband har spillet til. Stemningen er slået an fra starten. Humøret er i top, når et af landets ældste jazzbands spiller. Startet i 1956 af den nuværende bassist, men stadig i topform og en musikalsk og humørfuld oplevelse uanset, hvor og hvad bandet spiller til.
En netop udgivet CD, nummer fem i rækken, illustrerer Royal Garden Jazzband skift fra de mere simple jazzmelodier til de oprindelige New Orleans-numre som High Society, Ory’s Creole Trombone, Muscrat Ramble, Second Line, Bourbon Street Parade, Buddy Boldens Blues, Basin Street Blues, Someday You’ll Be Sorry og mange andre.
Og hvis ikke disse seks meget rutinerede jazzmusikere skulle spille disse gamle numre, ja hvem skulle så. De er alle opvokset med jazzen siden 1950’erne og har spillet den siden deres ungdom. Tre af dem har spillet sammen siden 1980’erne i Lassens Jazzkalas på Fyn. De tre andre er kommet til efterhånden. I dag udgør de en vel sammenspillet gruppe, der virkelig kommer ud over scenekanten. Fra først nummer er de i tæt kontakt med tilhørerne. Ikke mindst takket være bandets konferencier, trommeslageren Olav B. Hansen fra Faaborg. Fra den sydfynske by kommer også den fremragende basunist Bob Ekman, der kan sine klassikere i bedste Jack Teagarden-stil. Også de to andre blæsere er fra Fyn. Poul Helge Hansen, der både spiller en flot og melodiøs trompet og synger. Og den flot swingende klarinettist Per Nørbach – også kendt fra sit mangeårige spil i Odense Banden. Pianisten Svend Frandsen fra Grenå er det harmoniske grundlag og Flemming Seiersen fra Ørsted på Djursland lægger bunden med sit basspil.
Royal Garden spiller over hele landet og i Sverige, men mest i Jylland og på Fyn. I år går turen også til Sjælland til Snake City Jazzfestival i Slangerup. Tidligere i år var det Bornholm. Ellers hedder det bl.a. fire koncerter i Faaborg, festival på Skarø, havnekoncert i Ry, under bøgene på Carlslund i Odense, ved træskibet Castor i Bogense, på Torvet i Rønde på Djursland, Hvedholm Slot ved Faaborg og godset Stenalt på Djursland.
Royal Garden Jazzband fik havneområdet
til at swinge med god New Orleans jazz.

8. August 2010: Royal Garden Jazzband fik havneområdet til at swinge
med god New Orleans jazzTekst & fotos: Kurt Hardi, www.sydfynsavisen.dk
Der var lagt op til en supereftermiddag på Heimdals udendørs terrasse
“Bifrost” på havnekajen i Faaborg lørdag eftermiddag. Royal Garden
Jazzband var klar til at få gæster, de mange sejlere i havnen og
havneområdet til at swinge – og det gjorde de.
Tilsmilet af vejrguderne, og med en af sommerens gode sol-skinsdage, så
var rammerne til en super eftermiddag i hyggens og swing-jazz’ens tegn
tilstede.
– Det er en fast tradition vi har på Heimdal, sagde Jane Juul
Christensen i en af de få pauser hun havde i løbet af eftermiddagen.
Det er nu tredje år, at vi gør det, – og vi slutter altid sæsonen af med
jazz.

Sommer – sol og superjazz på havnekajen
Den tradition var der også rigtig mange mennesker, der var glade for –
det både mange lokale og turister som ikke mindst de mange sejlende, der
også kunne sidde på deres både og nyde sol, hygge, musikken og den gode
stemning.
– Der har været masser af mennesker i dag som har hygget sig og haft det
dejligt, kunne Jane Juul Christensen fortsætte, mens hun havde travlt
med at skænke op. Det har været rigtig godt, – og det kunne da godt
tænkes, at det kunne udvides og blive til noget mere. Det kunne da helt
sikkert være dejligt og ønskeligt, hvis der kunne arrangeres mere musik
på havneområdet.
Det var nok en tanke, der kunne vinde gehør hos de rigtig mange, der
gennem eftermiddagen var omkring havnen for at tage plads ved kajkanten
for at nyde musik og stemning, som det ikke skortede på – det var
stemningsfyldt swingjazz på havnekajen, – og endnu et af mange gode
arrangementer, der vidner om, at der er masser af aktivitet og der sker
noget, når man besøger Faaborg. Et godt aktiv, der er med til at vise
turisterne, at Sydfyn er et godt sted at besøge.
Herlig jazz-oplevelse med
Royal Garden Jazzband
JydskeVestkysten skriver den 6. juli om Royal Garden Jazzband, der dagen før spillede på Mommark Havn på Als for at få sat gang i renoveringen af området:
“Det blev i søndags til en herlig oplevelse med festlige jazztoner fra Royal Garden Jazzband, og den gode stemning indfandt sig naturligt blandt de taktfaste og vuggende sommerfolk, der så talrigt var mødt op.
I det dejlige solskinsvejr medvirkede de muntre jazztoner og den gode stemning til, at man i hvert fald for en stund kunne glemme eller fortrænge synet af de nær- og omkringliggende omgivelser en en havn i forfald”.
6 fortræffelige musikere
i Royal Garden Jazzband
Mommark Landsbylaugs hjemmeside skriver bl.a. om arrangementet:
“Med sol fra en næsten skyfri himmel og en svag vind fra nordvest dannede Mommark Havn denne søndag rammen om Mommark Landsbylaugs første arrangement.
700-800 mennesker fik serveret jazz af orkestret Royal Garden Jazzband, der består af 6 fortræffelige musikere, som i 3 timer underholdt det store publikum med flere af de kendte klassikere som “Down by the Riverside”, Basin Street Blues og “When you are Smiling” og mange andre dejlige numre.
Musikken, orkestrets humoristiske indslag og et meget medlevende publikum gjorde dagen til en succes”.
Mere Musik i MommarkLæs artiklen
Kartofler og glad New Orleansjazz på Gl. EstrupLæs artiklen
Kroner til CastorLæs artiklen
Plakat til “Glad New Orleansjazz på Gl. Estrup”Læs artiklen
Jazz og kartofler på Gl. EstrupLæs artiklen
Jazzkoncert på LandbrugsmuseetLæs artiklen
Dejlig mad og jazzLæs artiklen
Fra jazz i kirke på Bornholm
til kartofler på Gl. Estrup
Royal Garden Jazzband i Nexø Kirke 24.07.08
Efter en vellykket optræden til den internationale Østersø Jazzfestival på Bornholm i denne sommer spiller et af landets ældste og bedste traditionelle orkestre, Royal Garden Jazzband, op til underholdning og dans på Gl. Estrup fredag aften den 29. august. Ja, man kan sige, at det er at komme fra kirken i Nexø – et af de steder bandet gav koncert – til kartoflen på Gl. Estrup.
Det er nemlig kartoflen, der har inspireret til det usædvanlige arrangement på Landbrugsmuseet. Her er der en udstilling om en af de vigtigste ingredienser på danskernes tallerkener, kartoflen. Den kom til Danmark fra området ved det Caribiske Hav næsten samtidig med, at New Orleans-jazzen opstod i det samme område af Verden, omkring år 1900.
Derfor har Mad-Ekspressen i Allingåbro sammensat en menu med inspiration fra New Orleans og kartoflen, retter, som vi ikke lige spiser hver dag:
- Kartoffelsuppe m/porrer og bacon
- Krydderpanerede kartofler m/Louisiana Dirty Rice og sennepssauce
- Stegt Kylling i karry og paprikasauce
- Urtebagt Kartoffelmos m/reven ost
- Årstidens salater
- Creolerkokus Delight m/romsauce
- Brød og diverse dressing
Prisen for disse specielle retter, underholdning, musik og dans: 298 kr.
Bag arrangementet står Landbrugsmuseet, Djurslands Bank som hovedsponsor, Djurslands Jazzklub og Babis Consult i Pindstrup. Her skal billetter bestilles.
Royal Garden Jazzband, der spiller overalt i Jylland, på Fyn og nu også på Bornholm, har to lokale medlemmer, nemlig pianisten Svend Frandsen, Grenå – også formand for Djurslands Jazzklub – og bassisten Flemming Seiersen fra Ørsted. De øvrige fire er fra Fyn. Orkestret spiller alle de gamle jazzmelodier, som alle kender. F.eks. Down by the riverside, When the Saint, Lady be good o.s.v.
Som et led i 50 års jubilæumsfestlighederne for Royal Garden Jazzband i Nykøbing Mors den 11. og
12. august 2006 genåbnes den gamle færgeforbindelse fra Nykøbing til Glyngøre en enkelt dag.
Royal Garden Jazzband spiller på den første tur, inden der fortsætte med frokostjazz på kajen i
Nykøbing ved Restaurant Belle Epoque.
Om aftenen genåbnes også den gamle hæderkronede Royal Garden Jazzclub, hvor bandet slog sine
folder i 50’erne og 60’erne.
Artikel venligst fra Morsø Folkeblad
Klik på billedet og læs mere …
Royal Garden Jazzband blev startet for 50 år siden
Det hele startede med seks drenge fra FDFs orkester i Nykøbing Mors i 1956. De kendte kun Basin Street Blues, When the Saints goes marching in og så Royal Garden Blues. Det var starten til en nu – foreløbig – snart 50 år lang levetid med afbrydelser ind i mellem.
De tre numre, som orkestret startede med at øve på, er i øvrigt stadig på det store repertoire. I de første unge år spillede de seks drenge i jazzklubber og forsamlingshuse i Nordjylland og var i en årrække husorkester i landets den gang største jazzklub, Royal Garden Jazzklub i Håndværkerforeningen i Nykøbing Mors, med 400 medlemmer. Tidligt i karrieren i slutningen af 50’erne vandt bandet også en af pladeselskabet Storyvilles jazzkonkurrencer i Århus Hallen. 1. præmien var en tourne til de amerikanske styrker i Nordtyskland. Det blev dog ikke til noget.
– Jeg kunne nemlig ikke få fri fra min læreplads som smed på det lokale skibsværft, siger bandets leder, Flemming Seiersen, Ørsted. Hvad så, hvis jeg tager af sted alligevel, sagde jeg til mester. Ja, så behøver du ikke komme igen, var svaret. Dermed var den sag afgjort. Så det blev hverken til tourne eller pladeindspilning. Flemming Seiersen er i dag den eneste tilbage fra det oprindelige orkester.
De øvrige seks medlemmer af Royal Garden Jazzband er trompetisten Kai Verdelin, klarinettisten Per Nørbach, begge Odense, basunisten og sangeren Jørgen Rooschou, Bogense, pianisten Svend Frandsen, Grenå, banjo-spilleren og sangeren Tony Christensen, Assens og trommeslageren Olav Hansen, Haderslev.
Nogle af musikerne, klarinettisten, bassisten og trommeslageren, har også spillet sammen i andre orkestre siden 1984 og har bl.a. tourneret i Grønland og to gange deltaget i den internationale jazz- og blues festival på Færøerne. I de senere år har Royal Garden Jazzband især spillet i Syd- og Sønderjylland, på Fyn og Langeland og på Djursland. Her er orkestret bl.a. fast inventar i Djurslands Jazzklub i Grenå.
Og selv om Royal Garden Jazzband nu runder de 50 år, og musikerne er blevet grå i toppen, ja så garanterer deres mange års erfaringer og spilleglæde stadig for swingende og glad jazz-musik. Dette sammen med en humørfyldt sceneoptræden er garanti for underholdning i topklasse.
Booking: Flemming Seiersen – telf. 40 16 91 22
En kromand krydser sit jazz-spor
En gammel drøm om at få jazzen til Lindelse på Langeland betyder, at kromanden på Lindelse Kro krydser et jazz-spor – frit efter Aksel Sandemoses roman, “En flygtning krydser sit spor”. En nøgleroman om Nykøbing Mors.
For at skabe mere aktivitet på kroen og i landsbyen Lindelse med 300-400 indbyggere har den 32-årige kroejer, Mark Hedegaard Larsen, nemlig hyret det 7 mands store Royal Garden Jazzband til at spille til jazz Brunch på søndag den 25. september og igen den 26. november og 3. december.
Mark Hedegaard Larsen overtog kroen for tre måneder siden efter sine forældre. De drev oprindeligt Håndværkerforeningen i Nykøbing Mors – Aksel Sandemoses fødeby. Og det var netop her i Håndværkerforeningen, at Royal Garden Jazzband startede for 50 år siden som husorkester i Royal Garden Jazzclub. Den gang landets største med 400 medlemmer.
En af orkestrets stiftere, bassisten Flemming Seiersen, Ørsted på Djursland, er stadig med i bandet, som han efter kortere og længere pauser genstartede i 1991. Netop hjemkommet fra et job som journalist på Grønlands Radio – efter 12 år på Radio Fyn i Odense og tidligere redaktør på Faaborg Avis. Bandet har siden spillet især i Øst- og Sønderjylland.
At de fælles rødder mellem Lindelse Kro og Nykøbing Mors stadig eksisterer, viser byvåbnet fra Nykøbing Mors, som hænger i et af kroens lokaler.
– Det kan du glæde dig til at se, siger Mark Hedegaard Larsen til Flemming Seiersen.
Udover ham består Royal Garden Jazzband af Thomas Quvang(trompet), Per Nørbach(klarinet), Jørgen Rosschou(basun og sang), alle Odense, Tony Christensen(banjo og sang) Assens, Svend Frandsen(klaver) Grenå og Olav B. Hansen(trommer) Haderslev.
Så er der jazz
igen i Ørsted
Sammen med solen og sommeren kommer jazzen igen til Ørsted.
Lørdag den 10. juli bliver humøret sat en tak i vejret, når Royal Garden Jazzband spiller op på Polden midt i byen.
Det er handelsstandsforeningen, der ønsker at sætte gang i underholdningen og dermed nok også handlen i byens mange butikker med humørfyldt og svingende, traditionel jazz. Alle Ð også ikke specielt jazz-interesserede – kender alle de gamle melodier som When you are smiling, Nyboders Pris, Just a gigolo, When the saints og mange flere.
Royal Garden Jazzband, der to gange med stor succes har spillet på Ørsted Kro, er kendt for deres humørfyldte optræden og sjove kommentarer ind i mellem numrene. Det syv mands store jazzorkester vil spille fra kl. 10 til 13 lørdag den 10. juli.
Udover Flemming Seiersen fra Højgaard på bas bliver der et andet lokalt islæt. I stedet for orkestrets faste trommeslager fra Haderslev er trommeslageren Thorkild Have fra Lystrup med denne gang. Han er en meget dygtig jazzmusiker, der mest spiller moderne jazz i et band her på Djursland, men også mestrer den traditionelle neworleans jazz og blues.
Så er der kun at håbe på, at sommervejret vil arte sig, så mange tilhørere kan nyde de glade toner ind imellem lørdags-indkøbene.
THOR’s ny fond
støtter jazz i Ørsted
Frokostjazzen på Ørsted Kro i slutningen af november var en stor succes med over 100 tilhørere. Defor har THOR Bryggeriets ny fond besluttet at støtte nyskabelsen ved at dorere 5000 kr. til initiativtagerne, Royal Garden Jazzband.
Bassisten, Flemming Seiersen fra Ørsted, har på orkestrets vegne netop modtaget checken. Han lovede ved den lejlighed, at pengene vil blive brugt til mere jazz i Ørsted. Bl.a. til plakater i hele kommunen og markedsføring i øvrigt for at trække endnu flere til.
Allerede inden planene om jazz til sommer i Ørsted kan gennemføres, vil Ørsted Kro nemlig følge successen op. Det sker lørdag den 28. februar om aftenen i kroens store sal. Udover at lytte og danse til Royal Garden Jazzbands happy jazz bliver der også ta’ selv bord.
Bandet kan i øvrigt høres allerede den 9. januar til nytåsrsjazz i Djurslands Jazzklub i Kulturhuset i Grenå.
Salgschef Lars Bech Clausen, THOR (th) overrækker her checken til Flemming Seiersen fra Royal Garden Jazzband. THOR har fra den ny fond uddelt i alt 150.000 kr. – indkommet med 10 øre pr. øl solgt i Randers-depotets område.
Jazz i gaderne i
Ørsted på lørdag
Der bliver ikke kun jazz på Ørsted kro pålørdag den 29. november, men også i byens gader. Det syv mand store Royal Garden jazzband vil lave streetparade som i de gode gamle dage i Neworleans for at gøre opmærksom på frokostjazzen kl. 12 på kroen.
Der er altså muligheder for at opleve levende og glad musik – gratis – både uden- og inddørs og samtidig få sig en billig tag-selv-frokost og en øl for en 10’er.
-Alt sammen for at få mere levende musik i Ørsted. Bliver det en succes, gentager vi det til sommer, når der er mange turister i området, siger Flemming Seiersen. Han er bassist i Royal Garden Jazzband, der har fået Djurslands Jazzklub med som arrangør. Det betyder bl.a., at arrangementet er med på Århus Jazzklubs hjemmeside.
Dagen efter skal Royal Garden Jazzband indspille en CD i et studie i Århus. Det gjorde bandet også for 12 år siden. Musik fra den gang kan høres på orkestrets hjemmeside: www.royalgardenjazzband.dk.
Frokost-jazz på Ørsted Kro
med rødder tilbage til 1956
Mere levende musik i Ørsted og mere liv i byen. Det er ønsket bag et frokost-jazz-arrangement lørdag den 29. november på Ørsted Kro. Her spiller Royal Garden Jazzband i den store sal. Til glad, gammeldags jazz med det 7 mands store orkester byder Ørsted Kro på tag-selv bord med pålæg for en 50’er og øl for en 10’er.
Royal Garden Jazzband, der vil spille i et par timer, har sine rødder helt tilbage i 1956 som husorkester i en jazzklub i Nykøbing Mors. Der er stadig én tilbage fra den gang, nemlig bassisten, Flemming Seiersen fra Højgaard på Hevringvej i Ørsted. Han genstartede orkestret i starten af 90’erne sammen med gamle musikervenner, som har spillet sammen i mange år i både Danmark, i Grønland og på Færøerne. De er fra Djursland, Sønderjylland og Fyn.
De fleste af de syv garvede jazzmusikere har spillet jazz i en menneskealder. Men selv om håret og skæget er ved at gråne, ja så er humøret stadig helt i top. Det præger deres humørfyldte sceneoptræden, uanset om de spiller Bourbon Street Parade eller Nyboders Pris. Så der bliver altså mulighed for både at få et godt grin og levende og swingende jazzmusik af høj klasse lørdag den 29. november på Ørsted Kro
De seneste arrangementer for Royal Garden Jazzband har været på Tunø, Kulturhuset i Grenå og i Djurslands Jazzklub, hvor bandet efterhånden er blevet husorkester og næste gang skal spille til nytårsjazz den 9. januar 2004. Og der er allerede nu også andre arrangementer i kalenderen til næste år. Måske også i Ørsted.
– Hvis der er tilstrækkelig interesse for frokostjazzen den 29., kommer vi igen til sommer med musik på Polden og frokostjazz i kroens gård. Forhåbentlig i samarbejde med byens handlende, siger Flemming Seiersen.

Royal Garden Jazzband på Tunø i et herligt sommervejr. Fra venstre Per Nørbach (klarinet), Willy Post (trompet), Olav B. Hansen (trommer) Jørgen Rosschou (basun og sang), Svend Frandsen (klaver) og Flemming Seiersen (bas) Siden er Tony Christensen (banjo og sang) kommet med.