Royal Garden Jazzband i Tyrkiet i 2017 – stor succes, der gentages i 2018

Spændingen var stor. Både i Royal Garden Jazzband og på Dolphin Family Hotel i Alanya, inden orkestret skulle til Tyrkiet i 8 dage i slutningen af september i år. Men successen var ikke til at tage fejl af: Bandets tur til Alanya bliver gentaget til næste år.

En herlig jazzaften med glade mennesker
– En herlig jazzaften onsdag den 27. september 2017. Masser af glade danske gæster (omkring 120) i hotellets Secret Garden. Fantastisk stemning på Hotel Dolphin. Det bliver gentaget i uge 39 næste år (24. – 30. september 2018), fastslog direktøren på Dolphin Hotel, Jan Ørum, umiddelbart efter Royal Garden Jazzband’s 4 timer lange koncert og underholdning.

Frokostjazz i 29 graders varme
Forud var gået frokostjazz et par dage før med Royal Garden Jazzband på hotellet. Her var der også fuldt hus på terrassen under de heldigvis skyggende parasoller. Temperaturen var nemlig 29 grader i skyggen, da de mange gæster nød jazzen og de danske traditionelle retter: Sild, øl, snaps, frikadeller og kartoffelsalat.

Jazzuge på Dolphin
Dolphin Family Hotel vil gøre det til en tradition hver i uge 39 at lave en lokal jazz-uge med dansk, traditionel jazz for 60+gæster. Det er dem, hotellet satser på. Specielt gæster fra Skandinavien. Det ser ud til at kunne lykkes efter successen med Royal Garden Jazzband. Ugen før er der en kommunal jazzfestival inden i byens centrum. Dette arrangement vil hoteldirektør Jan Ørum samarbejde med, så Royal Gardens optræden på hans hotel kan kombineres med jazzfestivalen.

RGJ-historie fra forrige århundrede
Tilbage til jazzaftenen den 27. september på Dolphin Family Hotel:
Den eneste tilbageværende i Royal Garden Jazzband siden starten af orkestret for 61 år siden, bassisten Flemming Seiersen, fortalte under koncerten et par historier fra forrige århundrede. En af de første gange de 6 FDF-drenge, som startede bandet, skulle ud at spille i et forsamlingshus på fødeøen Mors, gik det helt galt. (i parentes bemærket er hoteldirektør Jan Ørum også fra Mors)

Jazz-drengene blevet truet med tærsk

De 15-16 årige jazz-drenge blev efter et par jazz-numre truet med tærsk, hvis de ikke omgående spillede en af datidens meget populære pop-melodier ”Hvide Måge”.
– Det nægtede vi selvfølgelig. Det lå virkelig under vores værdighed, siger Flemming. Vi undgik dog tærsk, men blev smidt ud af forsamlingshuset af de stærke karle fra omegnens gårde og måtte tage slukøret hjem.

”Hvide måge” 60 år efter

Det Royal Garden Jazzband ikke ville for snart 60 år siden, det gjorde orkestret så til den vellykkede jazzaften i Tyrkiet. Da Flemming havde afsluttet historien, lød det taktfast fra det jævnaldrende publikum:

-HVIDE MÅGE! HVIDE MÅGE! HVIDE MÅGE!
Det fik orkestrets eminente sanger og trommeslager, Frank Pedersen, til at stemme i med ”Hvide Måge”. Orkestret fulgte med til stort bifald fra publikum, der tog hinanden under armene og gyngede og sang i takt. Ikke nok med det. Til megen jubel fik de også et par andre af datidens sange: ”Pigen fra Fyn” og ”Das hertz von St. Pauli” – for fuld udblæsning!

Jazzen også for børn
Sådan er traditionel jazz jo så utraditionel: Det kan blive til hvad som helst. F.eks. var der denne aften også mindre børn, der morede sig med at danse foran orkestret til de swingende rytmer.

Der blev også tid til for Royal Garden Jazzband at være turist i Alanya. Tjeneren, der har taget dette billede var i øvrigt særdeles kendt med Danmark. her har han arbejdet i seks år i Østjylland, hvor bandets rytmegruppe jo kommer fra.

Vi ses i Alanya til næste år i uge 39.

Se mere på: www.altomalanya.dk

 

 


← Alle Nyheder

Du er her: ForsideNyhederRoyal Garden Jazzband i Tyrkiet i 2017 – stor succes, der gentages i 2018
www.royalgardenjazzband.dk