Royal Garden Jazzklub, Mors

Tredje år for Royal Garden Jazzklub Mors

Det går rigtig godt på trejde år efter stiftelsen af Royal Garden Jazzklub Mors. Royal Garden Jazzband var med til at tage initiativet til klubben.

Program 2018:

  • Fredag den 23. februar, Musikværket: 19.30 Boheme Ragtime Jazzband – 8 musikere fra Ungarn
  • Lørdag den 17. marts, Støberisalen: 12.00-14.00 Husorkestret Royal Garden Six
  • Fredag den 4. maj, Musikværket: 19.30 Finn Burich New Orleans Band
  • Fredag den 21. september, Musikværket: 19.30 Blå Mandag Jazzband.

Det går rigtig godt for Royal Garden Jazzklub Mors

Royal Garden Jazzklub Mors kører rigtig godt med stor tilslutning til arrangementerne. Royal Garden Jazzband stod jo fadder til klubben for et par år siden, så vi følger den selvfølgelig.

Det første arrangement i det nye år fredag den 27. januar var med ”Bourbon Street Jazzband” på Musikværket. Der var udsolgt med 130 mennesker til et brag af en koncert.

Forårets program 2017 ser i øvrigt sådan ud:

Lørdag den 25. februar kl. 12.00: Frokostjazz i Støberisalen: Husorkestret ”Royal Garden Six”

Fredag den 28. april kl. 19.30: Musikværket: ”East Harbopur Jazzband”

Lørdag den 24. juni: Bustur til Riverboat Jazzfestival i Silkeborg.

Bestyrelsen for jazzklubben anbefaler, at man bestiller bord i forvejen til arrangementerne på mail: jazzklubmors@gmail.com
Prisen til aften-arrangementer er 100 kr. for medlemmer og 150 kr. for ikke-medlemmer

Til frokostjazz kan der bestilles både mad og billetter på klubbens mailadresse. Entreen til frokostjazz er 50 kr. og buffet 75 kr.

Indmeldelse i klubben kan også ske på klubbens mailadresse. Formand er Niels Viggo Jensen tlf. 20 31 98 84


Første frokostjazz på Mors en stor succes – Mere end udsolgt

Der var mere end udsolgt, og der måtte laves venteliste. Flere gik desværre forgæves og måtte afvises ved indgangen til det første frokost-jazz-arrangement i Royal Garden Jazzklub Mors lørdag den 6. februar. Successen var altså hjemme med en fyldt Støberi-sal på Biblioteket med masser af glade mennesker. Bedre kunne det ikke være.

IMG_0013-hg

Det nydannede husorkester debuterede. Det gjorde de rigtig godt. Grundstammen er en tre-mands rytmegruppe. Rud Kjems (klaver), Holger Riis-Vestergaard (bas) og John Tousig (trommer). Alle fra den glade jazz-tid i Nykøbing i 60’erne, og alle har spillet i Royal Garden Jazzmen – også i 60’erne. Det senere og også særdeles nuværende Royal Garden Jazzband. Husorkestret havde to blæsere med, trompet og tenorsax/klarinet. Rigtig god og stemningsskabende musik med de traditionelle jazznumre.

Støberi-salen på 2. sal i det gamle jernstøberi er velegnet til sådan et arrangement med god akustik og plads til at spise. Maden var også i top. To slags kød, stegte kartofler, salat og sovs. det hele for kun 75 kr. Jo, det lover godt for fremtiden for den nystartede eller måske rettere genopstandne jazzklub i Nykøbing.

– Vi er meget tilfredse med den store tilslutning. Folk var glade og stemningen fin. Og to par vovede sig ud på dansegulvet foran orkestret. Det bliver måske til flere næste gang, siger formanden for jazzklubben, Niels Viggo Jensen.

Og næste gang er fredag den 4. marts med Vestre Jazzværk (www.vestre-jazzvaerk.com) på Musikværket, Gasværksvej 60, 7900 Nykøbing Mors. Der er noget at glæde sig til.

Billetbestilling: se hjemmesiden www.jazzklubmors.dk


Første klubaften i Royal Garden Jazzklub Mors en stor succes

Den første egentlige klubaften i den nystiftede Royal Garden Jazzklub Mors blev en stor succes med over 100 gæster. Et veloplagt “Arosia Jazzband” fra Århus spillede onsdag den 25. november på Musikværket i Nykøbing. Musikken var i top, og det var stemningen også hele aftenen i Musikværket store sal.
Læs artikel i www.nordjyske.dk/morsø

Royal Garden Jazzklub Mors kom således rigtig godt fra start efter stiftelsen den 30. maj i år og har nu omkring 180 medlemmer. Flere nye kom til under Arosia’s koncert.

Royal Garden Jazzband var med til at tage initiativet til den nye jazzklub under Kulturmødet i Nykøbing i 2014. Helt naturligt, da bandet jo for snart 60 siden (60 års fødselsdag i 2016) blev startet i Nykøbing. Først i form af forskellige andre bands som forløbere og fra 1960 som husorkester i den daværende Royal Garden Jazz Club. Navnefællesskabet er altså ikke nogen tilfældighed, men helt logisk.

 


jazz-301515-3-hg

Det ligner jo næsten en jazzkælder. Det er også en kælder, men en cafe under Biografen i Nykøbing. Her blev “Royal Garden Jazzklub Mors” stiftet den 30. maj 2015 kl. 13.00. En jazz-historisk dag i Nykøbing Mors. Byen, der i 50’erne og 60’erne var kendt som stedet med landets største jazzklub med over 400 medlemmer. Siden gik det ned af bakke, og klubben måtte lukke, da pigtråden og rocken også nåede til Limfjordsøen. Men nu er jazzen på igen. Omkring 30 mennesker – mange fra den gang og derfor i dag naturligvis lidt grå i toppen – var med til at genoplive jazzklubben i Nykøbing. Og nu en uge efter nærmer klubben sig de 100 medlemmer. Meget flot.

Initiativtagerne til klubben blev enstemmigt valgt til den første bestyrelse:

Formand Niels Viggo Jensen: nielsviggojensen@gmail.com
Sekretær Henrik Rothaus Larsen: hrl44@hotmail.com
PR/Information Niels Otto Degn: degn-mors@webspeed.dk
– og yderligere to:
Næstformand Jørgen Mortensen: am.jm@altiboxmail.dk
Kasserer Jesper Andreassen: jtan-nyk@post4.tele.dk

Klik på billederne herunder for at læse artiklerne.

MF-foromtale-22

MF-omtale-stift.genf.-01

MF-artikel-Preben-Heide-23

MF-laeserbrev-29.05

 
Du er her: ForsideRoyal Garden Jazzklub, Mors
www.royalgardenjazzband.dk